perjantai 27. maaliskuuta 2015

Rokotteista - a ja b-hepatiitit








Olemme toukokuussa lähdössä aikaistamaan omaa kevättä melkein 4000 kilometriä etelämmäksi. Minä ja mies olemme rokotettuja A- B-hepatiittia vastaan jo opiskelijavaihtojen aikaan ja koululaiset oli aiempaa Bulgarian lomaa varten myös piikitetty suositellusti sekä A- että B-hepatiittia vastaan, ja pyysin reseptin nyt pienintäkin varten. 

Tosin vasta apteekissa hoksasin, että resepti oli vain A:ta vastaan. Eli saastuneen ruoan ja juoman kautta tarttuvaan tautiin. Terkkarin kanssa sitten mietimme, että riskit veren kautta tarttuvan B:n tarttuminen on aika tosi epätodennäköistä. Ellei joku tapaturma sattuisi. Pistettiin siis pelkkä A. Ehkä se B-rokotesarja annetaan tytölle myöhemmin. Ennen kuin lähtee reppureissaamaan ja tatuoimaan itseään noille korkean riskin alueille.. O o ou. Mitä mä oikein sekoilen? Eihän ne mun jalanjälkiä välttämättä seuraa :D 

Mitä te muut olette mieltä rokotteista? Onko teillä otettu näitä piikkejä?


Hepatiitin esiintyvyys - kuva Rokote,fi

torstai 26. maaliskuuta 2015

This moment - Katy Perry

Lähipiirissä painiskellaan isojen asioiden kanssa. On raha-asioita, muuttoja, eroja, rakkauden kaipuuta, lapsen kaipuuta, riitaa ja rakastumista. Ja siksi oma maailmantuska, lähinnä kiireisestä arjesta johtuva, tuntuu pieneltä.

Kävin viime viikolla Areenalla katsastamassa Katy Perryn Prismatic-konsertin, laaturyhmän kanssa. Tytär, sisko ja veljen vaimo <3 Keikka oli hieno! Wuhuu! Party party! Keikkaa maksaessa olin vähän että, joopa joo, mennään nyt sitten. Enkä äkkiseltään osannut nimetä kuin "I kissed a girl"-kappaleen. Siis sen joka soi joka radiokanavalla useampi vuosi sitten. Mutta lopulta tunnistin kaikki kappaleet, isoja radiohittejä jokainen!







Olen viime viikolla aloittanut juoksemisen, vähän kevään Naisten Kymppiä varten, ja luukuttanut Perryä nyt sitten lenkeillä. Alussa pohtimaani maailmantuskaan haluan linkittää Perryn biisin. Kyseinen kipale ei ole Perryn PartyPartyBlingBling-osastoa, eikä sanoituskaan kaikista luovinta, mutta omana korvamatona tämä on tässä pyörinyt. Juuri kun kaikilla tuntuu olevan jotain soppaa ja harmia meneillään, tämä iskee minuun. YouTubesta This moment.



"All we have is this moment

To put our love into motion
Yesterday is history
So why don't you be here with me?
Be here with me now


Do you ever think that
We're just chasing our tails?
Like life is one big fast treadmill
And we pop what is prescribed
If it gets us first prize but you know
Who I
Who I think will win
Are the ones that love loving
Are the ones that take the time


All we have is this moment
Tomorrow's unspoken
Yesterday is history
So why don't you be here with me?"



sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Tilastollinen tosiasia

Kokemukseni perusteella lapset eivät koskaan ymmärrä mitä on tapahtumassa oksennustaudin alkaessa. Viime yönä vierelläni seisoi hiljainen hahmo. "Onko kaikki hyvin?" "On." Ja hetkessä olen peittynyt oksennukseen. 

#eimullamuuta #kukaseuraavaksi #paastonpaikka

Terveyttä kaikille!




sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Kuinka se kuppi sitten täyttyi?

Tiedättekö mihin mä olen kuluttanut tämän aurinkoisen, keväisen viikonlopun? No, miettien sanontaa
"Mun kuppini on ihan tyhjä".

Kuinka tämän nyt sitten tulkitsisi? Mä ajattelen tätä kuppi-asiaa niin, että mä olen antanut omasta kupistani nyt kaiken. Kotona ja töissä. Jos aina vain antaa, antaa, antaa ja antaa, niin lopulta se kuppi tyhjenee, eikä itselle jää mitään.

Kuva täältä

Näin musta ainakin tuntui perjantaina ja lauantaina. Mä en tiedä mitä väsymystä, katkeruutta ja patoumia mun kerääntyi, mutta halusin vain omaa rauhaa ja läpäistä tasoja Candy Crush-pelissä.

Auttoi vähän. Muistin siinä kyllä koko ajan, että itse pitää ottaa vastuu hyvinvoinnistaan ja kuppinsa täyttämisestä. Eipä sitä kukaan muu tee.


Mikäpä sitten auttoi? Tyttären kanssa vietetyt Katy Perry-etkot. Limsaa ja valmistautumista keskiviikkoiselle Areena-keikalle. Mä harjoittelin tanssimista paikoillaan ja tutustuin kappaleiden lyriikoihin (luonnollisesti siksi, etten nolaa tytärtäni mooveilla ja väärin laulamalla). Auttoi! Musiikki! Tanssi!

Kuppi ei ole vielä ihan täynnä. Mä pelaan vielä vähän Candy Crushia ennen nukahtamista ja kyllä se siitä sitten taas :)


sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

#Throwback - Au pair


Kävin lasten kanssa eilen leffassa katsomassa Paavo Pesusieni kuivalla maalla-leffan. Ja koska 10-vuotias tyttäreni opastaa mua tässä nykyajassa, päätin postata leffaan liittyvän #tb:n eli Throwbackin.



Throwback to year 2001. New York.

Mä olin au pairina perheessä, jossa oli yksi lapsi, 7-vuotias tyttö. Jokainen aamu alkoi maapähkinähilloleivällä ja rallatuksella tv:stä:

 "Who lives is a pineapple under the sea
Spongebob squarepans!
Absorbant and yellow and porous he is
Spongebob Squarepants!
If nautical nonsense be something you wish
Spongebob Squarepants!
Then drop on the deck and flop like a fish
Spongebob Squarepants!
Spongebob Squarepants!
...
..."

Kuva Finnkinolta 

Tämä Paavo Pesusienen tunnarimusiikki vie mut aina sinne aamuihin. Mä saatoin tyttösen koulubussille ja sitten olin vapaa iltapäivään asti. Aika iisi työ. Koulun jälkeen autoin läksyissä ja välipalassa, play-dateissa kavereiden kanssa ja kuljetin harrastuksiin. Valmistin päivällisen, joka mun muistaakseni oli aina kanaa, perunamuusia ja parsakaalia. Muistankohan väärin..? Kerran viikossa siivosin extra-korvauksella kodin ja pesin pyykkiä. 

New York ja Manhattan on ihana. Ehdin käydä WTC:ssä ennen 11/09-iskuja, ja niiden aikaan olinkin jo Suomessa. Tätä tb:tä miettiessäni kävin läpi vanhoja valokuvia ja skannasin niitä tänne. Mä haluaisin Amerikkaan ja etenkin New Yorkiin uudelleen, mutta mulla on muita säästökohteita ensin. Niin kuin nyt äkkiseltään tulee heti mieleen kolmen kasvavan lapsen polkupyörät :D 

Nyt Paavo-tunnari soi meidän tv:ssä...  Niin, minkälainen se leffa oli? Taattua optimistista Paavoa.

Kotikatu

WTC-towerin maisema

Statue of Liberty

Times Square

perjantai 6. maaliskuuta 2015

Tätä teen yksin kotona

"Salaisuudet julki - näitä asioita naiset tekevät yksin kotona!" Näin Iltasanomat otsikoi muutama viikko sitten.

Haluan osallistua talkoisiin ja paljastaa omat salaisuudet. Mua punastuttaa tämän kertominen.

Sen kerran kun tässä isojen ja pienen äitinä, työssäkäyvänä vaimona ehdin yksin kotona olla.. ... ....  ... niin minä katson Emmerdalea. Yes. Emmerdale is one of Britain's best-loved and popular long-running soaps.

Tämä on kova paljastus, sillä tätä ei tiedä monikaan. Muut kun katsoo rikossarjoja ja laatuleffoja. Emmerdale on vähän niin kuin Salkkarit, mutta uskottavampi. Salkkareitahan en katso. Enkä muuta vastaavaa.

Katsomisen aloitin vuonna 2004 ensimmäisen lapsen äitiyslomalla. Päivät oli aika yksinäisiä uudessa naapurustossa muiden kavereiden opiskellessa tai käydessä töissä.

Sitten mä olen vuosia pysynyt kärryillä joten kuten, ja pari viimeistä vuotta olen tallentanut jaksot boxille. Nyt mä olen kyllä vielä elokuun jaksoissa, että aika kehnosti menee seurannan suhteen.

Ja se hetki kun mä olen yksin kotona, tai iltaisin muiden nukkuessa, luukutan sitä roskaa monta, monta tuntia. Parhaimmassa tapauksessa alkaa tehdä mieli paahtoleipää ja mustaa teetä.. tai olutta. Sillä pubi on tapahtumien keskus ;)

Yksin ollessa mä en tanssi, kaiva nenää, enkä juo maitoa suoraan purkista. Mulla on vain niin pitkä historia, jo yli 10 vuotta, etten voi lopettaa.

Mitä sä teet yksin kotona? Kerro kommenteissa tai linkitä mulle postaus aiheesta! Paljastaminen on huojentavaa..

Kylän sydän - pubi. Kuva täältä.

torstai 5. maaliskuuta 2015

Vettä kengässä

Terveiset täältä kuravaatetuksen ammattilaiselta! Että ihan sama, vaikka olisi tec tec plus plus tex tex, sadevarustuksen voittanutta ei ole. Ainakaan näillä säillä. Urgh. Olen puhunut. 

Itse asiassa, tuo loskan ja sulavan lumen ihmemaassa rämpiminen on ihan hauskaa, ja juuri nyt syntyy parhaimmat leikit. Oma lapsi löytyi hoidosta onkimasta kaloja jättilammikosta ja ekaluokkalainen meinaa kaatua flunssaan, syystä että hänen Viking Gore Texit ovat pohjallisia myöten litimärät. Olleet uittavan märät jo pari päivää - mutta mitäpä siitä vanhemmille sanomaan. Täytyy kuitenkin antaa pojalle bonus-pisteet lukuisten märkien sukkien viemisestä pyykkikoriin - seurauksella, että en hoksannut asiaa päiväkausiin. 

Vietän töistä pidennettyä viikonloppua nyt viikonloppuna. Meinasin heittäytyä ihan villiksi ja käyttää isommat lapset leffassa ja arkivapaana kaikki kolme uimassa. Koska työ. Vie yleensä mehut.

Mukavaa viikonloppua!


Kuva täältä