tiistai 27. tammikuuta 2015

Verenluovutukseen

Tämän tiistai-illan huipennukseksi lätkin kasvoille sinistä stressiä vähentävää kasvonaamiota (ihan oikeesti kuka näitä teho-nimiä keksii?) ja nautin lasin punaista. Verta vahvistamaan ;)

Sillä haasteena on verenluovutus. Ehkä yksi toinenkin siihen lähtee? Aloitin täällä aiheesta meuhkaamisen,  ja haluaisin kannustaa nyt muitakin. Itse katselen kalenteriin neitsytkeikkaa kuukauden päähän... tai jo tälle viikolle! Kuka lähtee haasteeseen mukaan?

"Hyvänteko voi tutkitusti pidentää ikää. Esimerkiksi Health Psychology -lehdessä julkaistu tutkimus paljasti, että vapaaehtoistyötä epäitsekkäistä syistä tehneillä henkilöiden riski kuolla oli neljä vuotta myöhemmin selvästi pienempi kuin muilla ihmisryhmillä. Verenluovutus on tärkeä tapa auttaa muita." Lähde Taloussanomat.
Ajankohtaisen tilanteen Veritarpeesta voi katsoa täältä. Nyt mua rupesi jännittämään. Pitää ottaa toinenkin lasillinen.. terveydelle, hyväntekemiselle ja vahvemmalle verelle!


6 kommenttia:

 1. No joojoo, lähden lähden!! :P mut apua, apua! Mulla ei ole punaviiniä!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! Voi ei! Mutta jälkihoitoon sit! Rohkeutta nyt meille!

   Poista
  2. Mä olen nyt jo niin pitkällä että olen testannut että sovin luovuttajaksi ja otin jo selvääkin että Sanomatalossa pääsee luovuttamaan päivittäin :D Nyt pitäisi siis enää kääriä se hiha....

   Poista
  3. Tein myös testin. Olen hiillostanut konkari-luovuttaja-työkaveria seuraavasta luovutuskerrasta. Täällä Helsingin kehyskunnassa olisi n.1xkuussa luovutus, mutta työkaveri saa tekstiviestillä kutsun kun veripalvelu tulee ihan työpaikan lähelle. Aion siis sinne lähiviikkoina.

   Kyselin myös vähän ressaantuneena kaikesta muusta. Tää kaveri meinasi että ei tunnu missään vaikka hänkin luovuttaa 125-130 hb:lla, joka on rajoilla. Ei kannata katsoa neulaa eikä veripussia, ja lopuksi hyvät kahvileivät. Ja että kannattaa juoda paljon.

   Noinkos sä luovutat ennen mua.. kerro sitten!

   Poista
 2. Moi, olen käynyt noin 6 krt luovuttamassa. Suosittelen lämpimästi! Nyt karenssissa, maaliskuussa taas kun 3 kk tauko on ohi. Mä en myöskään katsele neulaa ja pussia kovinkaan paljon, mulla on snadi piikkikammo. Kokeile ihmeessä, tule kertomaan miten kävi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa hei! Mä en ole kohdannut vielä ketään joka luovuttajaa, joka ei suosittelisi tai tykkäisi. Mä nyt lupaan tehdä sen kerran. Mielelläni useamminkin mutta pelkään että oon eka joka ei halua luovuttaa toiste. Hei, miten mä teen tästä näin vaikeeta :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!