torstai 13. marraskuuta 2014

Pähkinöinä

Kirjoitin aiemmin työpaikkaruokailusta (maininta tekstin numeroidussa kohdassa 1). "Siis aiot sä syödä tätä ruokaa?", kysymys kollegalta hämmästytti elokuussa.

Muutaman kuukauden söin töissä tarjottavaa omakustanteista lounasta, ja kärsin vatsakivuista ja turvotuksesta. Välttelin ensin joitakin ruokia, yrittäen selvittää lähdettä. Luovutin ja siirryin eväisiin. Äkkiseltään käy mielessä puolitehdasruoka, mausteet ja joku lisäainepommi varsinkin kastikkeissa. Laktoositonta syön jo vanhasta tottumuksesta.

Tietysti kätevinä ruoanlaittajina teemme yleensä kahdelle illalle riittävän lämpöisen ruoan kotona, ja koska samaa pöperöä ei huvita syödä monella aterialla peräkkäin, olen päätynyt kylmiin eväisiin. Yleensä rasioista löytyy salaatti ja ruisleipä eri täyttein - juusto, kinkku, kananmuna, kala. Töihin tulee askarreltua tosi monipuolisia salaatteja, sitä vain pilkkoo kaikkea vihannesta, kasvista ja hedelmää purkkeihin. 

On ollut keveä olo. Ihana slim-tunne alkusyksyn kiristävien housujen jälkeen. Siis lounaasta johtuva housujen kiristys iltaisin. Jos saisin valita pysyvän ruokavalion, se olisi: pähkinät, kylmät kalat (savukalat, mädit, sushit, graavit ja kylmäsavut, katkaravut), salaatit, tomaatit, paprikat jne, hedelmät, avokadot ja varsinkin sitrukset. Siemenet ja idut. Marjat. Leivät. Joskus herkullinen naudanlihapihvi. Ja kaurapuuroa. Hapanmaitotuotteita. Maitoa ja juustoja. (Sulkeisiin lisään karkit, keksit ja suklaan).

Joku ruoka-aine analyytikko voisi päätellä himoitsemistani ruoista jonkun puutostaudin tai hivenainehommeleita, mutta nyt vain on niin, että tällä hetkellä lämpöinen peruna ja pasta puistattaa. Mutta miksi oi miksi meillä on tälläkin viikolla syöty jauhelihaa? Makaronia. Nakkikastiketta. Perunaa. Ketsuppia. Nuudelia. Kalapuikkoja. Kasvissosekeittoa. Kanaa. Possukastiketta. Riisiä. En edes usko, että vain lasten takia. Tottumuksesta varmaan, ruokakaupparetkellä ei luovuus kuki, ja töiden jälkeen klo 16 ihminen vain ajattelee "äkkiä makaronilaatikkoa uuniin, siitä riittää huomisellekin". Itselle nousee pala kurkkuun, yäh. Arkiruoka sucks. 

Salaatteja menee lapsillekin kivasti. Lopputulemana olen iloinen, etten syö töissä. Tulee ajateltua syömistä taas muutenkin kuin välttämättömyytenä.

Mitä itse söisit jos valitsisit vain itsellesi? 

Lisää näitä! Kuva täältä

2 kommenttia:

  1. Mulla olisi suunnilleen samanlainen toive-ruokavalio kuin sulla, koska en syö punaista lihaa tai kanaa ja yritän vältellä nopeita hiilihydraatteja, Voi vitsit, kuinka olen kateellinen, että joku oikeasti onnistuu tuollaisessa huolellisesti suunnitellussa ruokahuollossa! Minäkin yritän ottaa ainakin maanantaina eväät, mutta usein ne unohtuvat kotiin jääkaapin perälle tai sitten työpaikan jääkaappiin... Mistähän saisi ostettua omaan päähän lisämuistia, kun digilaitteisiin sitä saa niin helposti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se hässäkkä iltaisin tai joskus aamuisinkin jääkaapilla ei kyllä ole mitään mistä voisi tulla kateuden tunteita :D Mutta pääasia, että joku vatsaa kiusaa työpaikkalounaassa. Toki kiireinen se lounas on aina, mutta ei se sekasalaatilla kipeäksi tule. Mä mietin kanssa tota lisämuistia. Lisätunneista vuorokaudessa ei ole mitään hyötyä jos ei muisti pelaa..

      Poista

Kiitos kommentistasi!