keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Class reunion

Ala-asteen luokka puuhaa luokkakokousta. Mua vähän ahdistaa. Ei sillä, ettenkö aikoisi osallistua, vaan todellakin aion ja nauttia joka siemauksesta, mutta... ihan yhtäkkiä musta näyttää, että me kaikki taannutaan niihin samoihin rooleihin kuin silloinkin. Vai kuvittelenko mä vain?

Suositut. Ei-suositut. Ne kaikki siltä väliltä. Mä olen iloinen, että olin kaikkien kaveri.

Meillä oli jo kymmenen vuotta sitten edellinen tapaaminen, mutta nyt Facebookin avulla tuntuu löytyvän nekin, joita ei ensimmäiseen tapaamiseen saatu.

Oikeastaan, mitä enemmän mä ajattelen tapaamista, sitä enemmän sitä odotan. Syksyllä sitten. Mä olen pitänyt lähempää yhteyttä muutamaan ala-asteen kaveriin, ja iso kourallinen löytyy juurikin kaverilistalta Facebookista.


Jotain tälläistä..? Kuva täältä

Voi ala-aste. Mitä muistoja?

- en käyttänyt hametta koko kouluaikana, kun kerran käyttäessäni joku poika sanoi, että "Sä oot menossa poikaystävälle koulun jälkeen." (Miten niin herkkä..?)

- hypittiin hyppynarulla ja rakennettiin majoja metsään. Ihan parasta! Karuselliin oli aina kiire!

- käytiin pyöräretkellä opettajan kotona. Siellä oli sisällä uima-allas!

- koulun jälkeen ajeltiin tyttökaverin kanssa pyörillä poikien talojen ympäristössä.

- kirjoitettiin kiertovihkoja kavereiden kesken.

- muotivillityksenä tuli NHL-lippikset. Mulla oli Anaheim Mighty Ducks.

- housut piti olla hiihtari-malliset. Sitten myöhemmin trumpetti-lahkeiset.

- ekaluokalla filosofisoin koulumatkan. "Miksi mä olen mä? Kuka mä olen?" Muistan elävästi suuret ajatukseni.

- kävin kaverilla koulun jälkeen. Oltiin ulkona, sillä sisällä sen isä oli pelottava (humalassa). Kaveri muutti pian pois.

- jouluun mennessä kolmannella luokalla piti osata kertotaulut ulkoa. Opettaja kuulusteli ne minulta seisaaltaan muun luokan istuessa. (Trauma!)
Herääkö omia muistoja? Onko teillä ollut luokkakokouksia?
P.S. Taikasaappailla olisi arvonta! Stressinhallintakortit!

6 kommenttia:

 1. Apua mä muistan kanssa hiihtarit sekä trumpettihousut :D

  Meillä on ollut luokkakokouksia mutta mä en ole niissä ollut. On ollut sekä ala-asteen porukan että yläasteen. Toiseen en päässyt koska Toka oli vain pariviikkoinen mutta en muista miksi toiseen en mennyt. Mutta tavataan joka vuosi pikkujoulujen merkeissä jollain porukalla. Ja yksittäin olen myös joitakin ihmisiä nähnyt. Mua nuo ryhmätapaamisen kanssa on vähän ahdistanut, juurikin sentakia että löytyykö sieltä vielä niitä samoja rooleja. Tai klikkejä joita silloin oli. Sama homma myös lapsuuden harrastusporukoiden kanssa. Mun pahimmat kiusaamiskokemukset löytyy sieltä ja vaikka aikuisena on nähty niin ne asiat on yhä siellä olleet. Siis ne tietyt ennakkoluulot tiettyjä ihmisiä kohtaan. Enkä usko että ne sieltä koskaan häviääkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se vaatetus vaan äkkiä vaihtui tiukoista lahkeista toiseen ääripäähän :D

   Mä ajattelen juuri näitä tiettyjä klikkejä ja rooleja, joita silloin oli. Ollaanko kaikki päästy niistä yli ja aikuistuttu? Mä olin järjestämässä tätä edellistä 10 vuoden takaista luokkakokousta, ja silloin vielä aika innoissani. Nyt tuntuu hankalammalta ajatukselta. Mutta mä oon sellainen ilolintu, että varmaan viihdyn noissakin kemuissa..

   Poista
 2. Meillä oli muutama vuosi sitten ylä-asteen luokkakokous ja oli kyllä mukavaa. :) Tuntu että ne jotka sillon oli ollut eniten äänessä oli nyt hiljaisempia. Pari oli jotka ei osallistuneet ollenkaan, mutta muuten oli hyvä porukka kasassa. Muisteltiin vanhoja ja puhuttiin tulevasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Meillä oli edellinen 10 vuotta sitten, ja luulen, että tällä kierroksella keskitytään vain hauskanpitoon. Tosin onhan niitä vuosiakin vierähtänyt ja uusia kuulumisia on taas jaettavaksi :)

   Poista
 3. Oi noita kiertokirjeitä, ystävävihkoja, hiihtohousuja ja trumpettilahkeita... Lapsuuden koulumuistot herättää myös minussa edelleen voimakkaita tunteita. Meillä ei ole ollut luokkakokousta, ei ala-/yläkoulun tai lukiokavereiden kanssa. En tiedä, olenko siitä iloinen vai pettynyt, fiilikset on niin ristiriitaiset. Hyvää luokkakokousta joka tapauksessa, jos teillä sellainen järjestetään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiihii, noi muistot on ihania! Luokkakokous on tulossa, kyllä vain, ja jo toista kertaa. Ehkä te vielä järjestätte sellaisen?

   Poista

Kiitos kommentistasi!