perjantai 3. huhtikuuta 2015

Pääsiäissuunnitelma


Mä olin eilen ryysimässä kaupassa kaikkien muidenkin kanssa, kun pääsiäisvapaat olivat alkamassa. Ei sen takia, että pitäisi tehdä rahkapullia tai pääsiäispaistia juhla-viikonlopun aikana, vaan lupasimme lapsille kreikkalaista viikonloppua. Pitkin viikonloppua menuun kuuluvat Moussaka, Souvlaki, Tsatsiki ja Feta-salaatti sekä Mythos-olut. Myös sushi on listalla, joskaan ei kuulu teemaan. 

Kukkavarvasta haluan kiittää Ilahduta blogiystävää-haasteen myötä ajatuksesta käydä Alkossa, jossa sitten itseäni hemmottelinkin. Kiitos Kukkis. Alkossa oli väkeä, ja mahduin sinne myös oman täyden ostoskärryni kanssa. 

Pääsiäisenä me olemme perinteisesti laittaneet pihaa kuntoon, mutta kuten tuosta viimeisestä kuvasta näkee, varjoisaa pihaa peittää vielä lumi. Muuten pääsiäisviikonloppu menee pojan turnauksessa ja niitä kreikkalaisia valkosipuleja hönkiessä. Ehkä pesen yhden ikkunan, kun kaikki työkaveritkin puhuivat ikkunanpesuista. Pitää kuulua joukkoon ;)

Ostin myös itselleni rasian mämmiä. Niinpä. Mä tykkään, muut täällä eivät. Tämä tuttavuus on alkanut miellyttää vasta aikuisena, ja vain vaahdotetun kerman kanssa. Vinkkinä mämmiä vierastaville: joka lusikallisessa puolet mämmiä ja puolet sokeroitua kermaa. Ei maistu mitenkään muuten.


Mitä teidän pääsiäisiin kuuluu?


P.S. Mä tuossa aiemmin kirjoitin jotain kaverille järjestetyistä sokkotreffeistä. Laitettiin kaksi mahtavaa ihmistä tapaamaan. Ja tiedättekös, niistä syntyi jatkotapaamisia. Uudestaan ja uudestaan. Kevät ja rakastuminen. En kestä. Ihanaa! 

8 kommenttia:

 1. Ole hyvä <3 Mäkin kävin eilen Alkossa. Taaperon kanssa käsi kädessä. Haettiin marinointi- ja kastikeainekset.

  Kaupat käytiin pääsääntöisesti rynnimässä jo tiistaina. On ollut niin hoppu ja häsellys muina päivinä että ei ehditty muuten. Eilen toki jouduttiin jo täydentämään mutta ne isot oli jo haettuna. Yritin viritellä ilmoille sitä että oltaisiin otettu kotiinkuljetuksella kaikki mutta Siippa halusi että haetaan tällä kertaa itse kaikki. Ja sitten se ei edes ollut mukana sillä kauppareissulla :D

  Kovin ihmeitä suunnitelmia meillä ei ole. Kunhan vapaillaan. Ekalla on jotain riparijuttuja tässä pyhinä jotka jonkun verran sanelee mutta muuten ei mitään kiveenhakattua. Pitää katsella mikä huvittaa. Mun äiti tulee tänään meille syömään. Tuo ruoan kuulemma osittain mukanansa :D Että mummojen hehkutusta täältäkin. Tosin kun tälle omalle päälaumalle joutuu kuitenkin tekemään ruokaa niin se ei paljon lisävaivaa aiheuta että siinä sivussa kokkaa myös yhdelle pieniruokaiselle mummolle.

  Pikkasen tekemisiin vaikuttaa nuo nuorisonkin aikataulut. Tyypit nukkuu edelleen ja voisin kuvitella että heräilevät siinä vaiheessa kun pienin painuu päiväunille.... vaikka miten yritetään löytää suht yhteistä rytmiä niin tuntuu että teinit tekevät kyllä ihan omat päivärytminsä. Kadehdin tuota taitoa että voi losotella nukkuen 12 tuntia.

  Mä muuten muistan ton sun sokkotreffijutun! aika mahtavaa :) Edelleen musta hienoa että tänä Tinder-aikakautena vielä vanhojakin menetelmiä käytetään.

  MÄMMI!!! Mä unohdin mämmin!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! Mämmi!!!!

   Näissä sokkotreffeissä parasta oli se, että että molemmat järjestävät osapuolet saivat väliaikakuulumisia näiltä sokkotreffaajilta. Elettiin mukana yhtä innolla. Mutta nyt ne taitavat pärjätä jo omin avuin <3 Treffipalvelut on täynnä huijareita - kuulemma :D

   Meidän esi-teinit elävät vielä jotakuinkin samassa rytmissä, mutta se ei tarkoita että istuisivat ruokapöydässä samaan aikaan - varsinkaan kun nostin pöytään sen Moussaka-vadin. Mutta söivät ja jopa hyväksyivät :D

   Poista
 2. Kuulostaa mukavalta! Mäkin olin mukana ostosruuhkassa. Kokkaan kalaa eri muodoissa. Myös mämmiä syödään, totta kai! Oletko kokeillut vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa? Mukavaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalaa olisi täälläkin, oma menu viikonlopulle alkaa muodostua ihanaksi sekamelskaksi lempiherkkuja :D Josko sitten vähän kahvakuulaa ja juoksulenkkiä väleihin ;)

   Mä olen melko uusi mämmin ystävä, enkä tiedä uskallanko vaahdotetusta kermasta poiketa.. mutta laitan vinkin korvan taakse, kiitos!

   Nauttikaa vapaista!

   Poista
 3. Minulla on pääsiäisateria vielä suunnittelematta ja pääsiäislomasta olen melkein kokonaan kadottanut sen ensimmäisen osan..keskittynyt vain lomaan, pitkiin päikkäreihin ja lokoisiin vaatteisiin. Noo..kukkii tuossa keltaiset narsissit ja suklaamunia syödään hövelisti. Kreikkalainen kuulostaakin hyvältä hmm..taidan vorota idean ja keventää tätä suklaapainotteista menuta:) Ihanaa pääsiäistä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on nyt takana Moussaka, Souvlaki, feta-salaatti (se aito kreikkalainen) ja tsatsiki. Huomenna Gyros-pitat. Jotenkin mä näen että lapsetkin iloitsevat vaihtelevasta tarjonnasta ja teemasta..

   Löhöilyyn on täälläkin mennyt puolet vapaista, lenkillä olen tosin käynyt jo kahdesti! Mutta ne ikkunat.. en taida jaksaa :D

   Kiitos kommentistasi ja nautinnollista pääsiäisen jatkoa :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!