sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

#Throwback - Au pair


Kävin lasten kanssa eilen leffassa katsomassa Paavo Pesusieni kuivalla maalla-leffan. Ja koska 10-vuotias tyttäreni opastaa mua tässä nykyajassa, päätin postata leffaan liittyvän #tb:n eli Throwbackin.Throwback to year 2001. New York.

Mä olin au pairina perheessä, jossa oli yksi lapsi, 7-vuotias tyttö. Jokainen aamu alkoi maapähkinähilloleivällä ja rallatuksella tv:stä:

 "Who lives is a pineapple under the sea
Spongebob squarepans!
Absorbant and yellow and porous he is
Spongebob Squarepants!
If nautical nonsense be something you wish
Spongebob Squarepants!
Then drop on the deck and flop like a fish
Spongebob Squarepants!
Spongebob Squarepants!
...
..."

Kuva Finnkinolta 

Tämä Paavo Pesusienen tunnarimusiikki vie mut aina sinne aamuihin. Mä saatoin tyttösen koulubussille ja sitten olin vapaa iltapäivään asti. Aika iisi työ. Koulun jälkeen autoin läksyissä ja välipalassa, play-dateissa kavereiden kanssa ja kuljetin harrastuksiin. Valmistin päivällisen, joka mun muistaakseni oli aina kanaa, perunamuusia ja parsakaalia. Muistankohan väärin..? Kerran viikossa siivosin extra-korvauksella kodin ja pesin pyykkiä. 

New York ja Manhattan on ihana. Ehdin käydä WTC:ssä ennen 11/09-iskuja, ja niiden aikaan olinkin jo Suomessa. Tätä tb:tä miettiessäni kävin läpi vanhoja valokuvia ja skannasin niitä tänne. Mä haluaisin Amerikkaan ja etenkin New Yorkiin uudelleen, mutta mulla on muita säästökohteita ensin. Niin kuin nyt äkkiseltään tulee heti mieleen kolmen kasvavan lapsen polkupyörät :D 

Nyt Paavo-tunnari soi meidän tv:ssä...  Niin, minkälainen se leffa oli? Taattua optimistista Paavoa.

Kotikatu

WTC-towerin maisema

Statue of Liberty

Times Square

4 kommenttia:

 1. Voi kun au pair -vuotesi kuulostaa ihanalta! Mukavaa lukea näin positiivisia muistoja, kun usein mediassa on kaikenlaisia kauhutarinoita au pair -tyttöjen kohtelusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä halusin tarkoituksella jättää ne tylsät jutut pois, ja toisaalta aika kultaa muistot :) Mä olin siellä vain 6kk 12kk-sopimuksesta. Ikävä Suomeen, erikoinen perheenisä, vielä erikoisempi perheenäiti. Mutta ihana tyttö, ihania ystäviä, kivoja seikkailuja ja retkiä, upea kokemus ja vaikka mitä ihanaa! En vaihtaisi kokemusta koskaan pois :) ja suosittelen kyllä lapsilleni, jos heitä kiinnostaa :)

   Poista
 2. Paavo Pesusieni on ehdottomasti listalla. Ihania kuvia. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paavo jaksaa viihdyttää. Mä ajattelin että voin sulkea silmäni 3d-lasien takana, mutta leffan meno oli kyllä niin vauhdikasta että päivätorkut jäi ottamatta :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!