perjantai 7. maaliskuuta 2014

Focaccia kaurajuomasta

Kirjoittelin aiemmin suurin lupauksin lakoista. Karkkilakko jatkuu edelleen, 27 päivä menossa. Sokerilakko kesti neljä päivää, minkäs teet, sillä leipomiskausi on päällä ja sokeri maistuu. On leivottu kaurakeksiä ja laskiaispullaa ja syöty niitä kaksin käsin. Villiä menoa tasapainottamaan yksi suolainen leivos ja resepti talteen itseä varten. Herkullinen ohje löytyy tällä hetkellä Oatly Kaurajuoma-purkin takaa, jätin vain punasipulit pois ja korvasin ne oliiveilla.

Oliivi- Focaccia
25 g hiivaa (kuivahiivaa 1 ps)
5 dl Kaurajuomaa
8 dl vehnäjauhoja
1 1/2 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa

Pinnalle
1 rkl oliiviöljyä
oliiveja
1-2 tl sormisuolaa

Lämmitä uuni 200 asteiseksi. Lämmitä Kaurajuoma 37 (kuivahiivaa varten 42) asteiseksi. Liota hiiva pieneen määrään kaurajuomaa. Lisää loput ainekset. Sekoita hyvin noin 10 minuuttia. Taikina saa olla melko löysää.

Vuoraa uuni leivinpaperilla ja levitä taikina sille. Anna kohota noin puoli tuntia. Levitä oliivit ja sormisuolaa päälle. Pirskota oliiviöljyä pinnalle. Paista leipää noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä ritilän päällä ennen paloittelua.

Focaccia

Mmmmm kaurakeksiä..
 laskiaispullaa..

1 kommentti:

  1. Kiva että olit laittanut Oatlyn reseptin talteen! Sitä joskus tein ja ohje oli hyvä, ilahduin kun löysin sen nyt nopealla googlauksella :) foccacia uunissa, päällä kantarelleja, punasipulia ja kirsikkatomaatteja.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!