lauantai 31. elokuuta 2013

Puutarha-aamu


Isommat lähtivät ostamaan eskarille suojalaseja sählyyn, minä nukutin vauvan vaunuihin ja päätin iskeä puutarhan kimppuun. 


En tiedä puutarhanhoidosta paljoakaan, mutta yritän - onnistun tai en. Muutimme joulukuussa kotiimme, joten tämä kesä on mennyt lähinnä ylläpitäen valmista puutarhaa ja seuraten mitä mistäkin pulpahtaa, hiljalleen teemme tästä omannäköistä.


 Kirsikkapuu ja pihlaja saivat nuorennusleikkauksen

Puutarhamme on 20 vuotta vanha, joten siellä on jo valmiina istutusta ja puuta. Meillä on 5 omenapuuta, kirsikkapuu, kaksi koristekirsikkapuuta, lumipalloheisi ja syyshortensia. Ainakin. Koko talven olen katsellut erästä onnetonta puuta, ja kuukausi sitten olinkin jo saha kädessä kaatamassa sitä - kunnes katsoin ylös ja puuhan oli valtoimenaan keltaisia hedelmiä! Maistelun ja mummoille soittelun jälkeen Herra Google totesi puun kriikunapuuksi! Se sai jäädä kasvamaan, ehdottomasti. Kriikuna muistuttaa maultaan luumua.

 Vanhan omistajan mukaan omenoita tulee ihan hirvesti, enemmän kuin naapurilla. Jostain syystä meillä omenat ovat kuitenkin tipahdelleet puusta ennen aikojaan raakoina? Tänä vuonna tuttujen kertoman mukaan on kuitenkin melko huono omenavuosi. Tässä kuitenkin yksi kaunotar vielä puussa.


Tässä syyshortensia, joka näkyy keittiömme ikkunasta. Kerrassaan hurmaava. Sitäkin pitäisi nuorentaa, kasvaa liian korkeana.


 Voiko lehtikompostista oikeasti saada multaa? Sitä pyrin selvittämään!


Tästä vaahterasta luvassa haravoimista :D


 

Kadultamme löytyi eilen kuollut orava, okei, lasten kertomina yksityiskohtina mainittakoon pullistunut silmä ilman verta (?!). Orava sai ansiokkaan lepopaikan koristeltuna kävyin, kivin ja kepein. Olisin lausunut jäähyväissanat, mutta lapset eivät halunneet. Lepää rauhassa Kurre.Mikä on tämä perenna? Niillä on terassi reunustettu. Aiomme uusia terassin, joten siirrän nämä toiseen paikkaan. Siitä lisää toisen kerran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!