lauantai 30. toukokuuta 2015

Kesä alkaa

Taidan toistaa itseäni: kesä alkaa kirjastosta! Viime vuonna tähän aikaan alkoi loma, omien ja lasten, sillä olin hoitovapaalla.

Tällä kertaa alkaa koululaisten loma, omani ja pienimmän kolme viikkoa myöhemmin. Onnea on mummot ja seurakunnan ilmaiset kesäkerhot. Vanhin lapseni aloittaa viidennen ja keskimmäinen toisen luokan, kiitettävin todistuksin.

Kävimme hetki sitten lakkiaisissa. Miksi minusta tuntuu, että tuore 2015 ylioppilas puhuu viisaampia kuin minä vuoden 2000 ylioppilas? Hän käyttää sanaa SUBJEKTIIVINEN, sujuvasti ja osuvasti, sana jonka otin sanavarastooni vasta useampi vuosi sitten. Oli niitä muitakin, ehkä nykynuoret ovat vain valmiimpia kuin minä olin. Onnea valmistuneille, ihan jokaiselle! Vaikkakin minäkin olin avoin maailmalle, kyllä olin!

Minulla alkaa kuitenkin vuoden kiireisin kausi lukemisen saralla. Oma aika, yötön yö, oli töitä tai ei, rennompi aika. 

Kirjastosta lukemistoon tarttui tänään: Tuula Varis: Irma, Kajsa Ingemarsson: Matkalaukkumorsian, Hanne-Vibike Holst: Mitä he toisilleen tekivät, Roope Lipasti: Perunkirjoitus, Anu Holopainen: Ilmestyskirjan täti, Graeme Simsion: Vaimotesti ja Taina Haahti: Kaikki mitä tiedän huomisesta. 

Tällä kertaa napsin kirjat intuition perusteella, en mm. lemppari kirjablogien

Ihanaa viikonloppua, aurinko paistaa ja onnen hetki on tässä. Just nyt.


15 kommenttia:

 1. Vaimotesti oli aivan loistava! Tarinana ei mikään tajunnanräjäyttäjä mutta kirjoitustyyli oli aivan poskettoman mahtava. Hyvä valinta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla, jes! Hei joko luit kuinka mun kävi verenluovutuksessa?!

   Poista
  2. No luin! Voi kökki :/ meillä on tarkoitus ens to tai pe mennä kokeilemaan kelpuuttavatko :) toivottavasti sulla nousee hb sinne elokuun loppuun mennessä. Muista raudan yhteydessä C-vitamiini, imeytyy rauta paremmin!

   Poista
  3. Hyvää luovutusta! Mulla on jonkin sortin pakkomielle luovuttamisesta, joten pitää kuntoutua keinolla millä hyvänsä. Jos ainakin silloin tällöin voisi luovuttaa, vaikka kerran vuodessa. Tämä on mulle tärkeä asia <3 Kerro kuinka teidän käy!

   Poista
  4. Kiitos :) täällä on kamala lehtikaali- ja pinaattitankkaus meneillään! Sain miehenkin innostumaan ajatuksesta eli kyllä me kokeilemassa ainakin käydään, jos edes jomman kumman huolisivat. Kerroin kuin käy :)

   Poista
  5. Täällä maistuu veriletut ja tummat kasvikset.. Hyvä hyvä!

   Poista
 2. No HUH linkityksestä hei <3! Ja toivottavasti yllärikirjat osuvat kohdalle. Oikeastaan parhaimpia lukukokemuksia ovat ne ettei odota lähes mitään ja itse löytääkin helmen! Aiotko muuten pitää kesällä lukumaratonin? Minulla olisi suunnitelmissa... :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä linkityksestä! Mä luen vaikken juurikaan kommentoi, ja kerään listalle kirjaehdotuksia :)

   Lukumaraton kuulostaa hyvältä.. Kuinka tarkat säännöt siinä on.. pitää tutustua aiheeseen :D

   Poista
 3. Ihanaa kesää! Ja lomaa sitten kun sen aika on! Ihana kasa kirjoja! Itsekin pitäisi vähentää netin käyttöä ja tarttua oikeisiin kirjoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyvää kesää teillekin! Mä yritän riipiä aikaa lukemiselle, mutta mikä näissä nettilaitteissa on kun imevät kaiken ajan :D

   Poista
 4. Ihanaa kesää! Ja lomaa sitten kun sen aika on! Ihana kasa kirjoja! Itsekin pitäisi vähentää netin käyttöä ja tarttua oikeisiin kirjoihin.

  VastaaPoista
 5. Hieno kirjakasa! Täälläkin olen nyt säästellyt kirjoja tähän kohtaan, kun tuntuu että oli niin hektistä, että ehti lukea palan sieltä ja täältä.

  Hieno pointti, kyllä ovat paremmalla itsetunnolla varustettuja, enemmän myös tietotulvan kautta viisaampia. Toisaalta on sitten hih, tuo tuollainen "kädettömyys" kotona varsin yleinen juttu. :)

  Ihanaa kesäkuun alkua Elsa-Aalia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle juuri kesä ja lyhyetkin lomat ovat lukemisen aikaa. Rakastan sitä. Lukeminen avartaa maailmaa niin paljon! Ihanaa kesäkuuta Teille myös :)

   Poista
 6. Kirjojen täyttämä loma kuulostaa ihanalta! Viereen vielä kipollinen mansikoita. Kirjojen täyttämä iltakin on ihana, mutta silloin tarinasta tulee kovin katkonainen kun pari sivua jaksaa lukea kerrallaan ennen silmien lurpsumista. Minä nautin etenkin kun aloitan jonkin äitini suositteleman kirja. Silloin tietää melko varmuudella että kokemuksesta tulee mieleenpainuva. Nuo kirjablogit oli hyvä vinkki ja muistutus..sieltä nappaan seuraavan seuranpitäjän:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Illat on kyllä pahoja kirjan kanssa! Eläköön kesä <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!