torstai 21. toukokuuta 2015

Allergisen kanssa matkallaNuorin lapsemme on maidolle ja kananmunalle allerginen. Allergia ei ole vakavanlaatuinen, mutta useasta maitoproteiini-annoksesta ja kananmunan syönnistä hänen ihonsa menee näppylälle ja vatsa reagoi. Pienet altistukset ovat ihan okei ja suositeltaviakin lievien oireiden vuoksi.

Allergian suhteen loma Välimerellä sujui hyvin, ja pystyimme hyvin valikoimaan pikkuneidille hänelle soveltuvia ruokia. Tosin tällä viikolla neiti on koti-Suomessa syönyt hoidossa toisen lapsen juustot ja juonut varahoidossa toisen lapsen maidon.. Auts, mitä testausta. Siispä nyt edellisinä öinä on raavittu ihoa levottomana.

Otin Suomesta mukaan tuttuja maidottomia ja munattomia kuivanaposteltavia ja kalkin saantia varten Oatlyn kauramaito-pillijuomia. Allergiat ovat kai vähemmän yleisiä muualla maailmassa, mutta saimme ravintoloissa kuitenkin hoidettua asiat hyvin. Tai no, hyvin ja hyvin: "No problem, just a little cheese!" Siinäpä aika yleinen vastaus, kun kysyimme onko annoksessa maitotuotteita. Tai itse kokki ehdottaa meille: "Maybe she likes meatballs?" "Eggs in meatballs?" "Oh, yes of course." Tämän samaisen kananmuna-allergia keskustelun kävin saman kokin kanssa kolmena iltana. Tarkkana siis.. :D

Kotimatkalentoa varten ajattelin hakea nakkeja neidille evääksi. Päätin kuitenkin kysyä kaupan sedältä tuoteluottelon lukemista, ja jokaisessa, siis jokaisessa nakkipaketissa oli jotain maitoproteiinia. Ei suomessa vaan! Nakkejahan tyttö söi hotellin buffetaamiaisella joka aamu.. ei mikään ihme jos kuudentena lomapäivänä oksennus lensi.

Allergia-altistukset ovat olleet siis hyvin käynnissä. Sanotaan nyt vaikka niin, vahingossa nimittäin. Tähän asti on ollut helppoa pitää tyttö omissa ruoissa, mutta nyt kolmen vuoden ikää lähestyessä, hän haluaisi samoja ruokia kuin muutkin. Pääosin teemme kaikille sopivia ruokia ja leivonnaisia, mutta luonnollisesti jääkaapissa ja ruokavaliossamme on allergiselle sopimattomiakin..

Siinäpä postaus johon sain aasinsiltana lisättyä kuvia lomalta. Oi loma, oi loma!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!