perjantai 1. toukokuuta 2015

Ikäeroista

Perjantai-ilta ja lasten nukutus. Pakkaaminen lomalle on jäänyt kesken ja takkahuone on täynnä avonaisia matkalaukkuja. Meidän lapsille on hirveän tärkeää, että heidät nukutetaan. Niin tänäkin iltana, vaikka olisi ollut muuta tekemistä - sitä pesukoneen pyörittämistä vaikka, sillä ne kesävaatteet ovat olleet mytyissä kaapeissa.

Siellä sitten sängyn äärellä istuessani kävin miettimään lasten ikäeroja. Meillä on kolme lasta. Ensimmäisen lapsen jälkeen meistä oli tärkeää, että lapsille tulee suht lyhyt ikäero ja lopputulemana ikäero ensimmäisen ja toisen välillä oli sitten 2 vuotta ja 4 kuukautta. Meidän vauvakuumeesta / järkipäätöksestä voi lukea täältä.

Lapsitehtailun piti jäädä kahteen. Kolmas tuntui kuitenkin hyvältä ajatukselta, ja ikäeroa ensimmäisen ja kolmannen välillä on 8 vuotta, toisen ja kolmannen välillä 5 ja puoli vuotta.

Ikäeroissa on puolensa. Isommat ovat oman huomionsa saaneet ja pursuavat rakkautta pienemmälleen, ja samalla ovat suurena apuna pitäessään silmällä ja viihdyttäessään nuorinta.

Mutta nyt me huomataan, että me kasvatetaan ihan vahingossa pikku-pikku-prinsessaa, draama-kuningarta. Ja se on meistä vaan hurjan suloista ja ihanaa. Tyttö, syksyllä 3 vuotta, saa tehdä ihan mitä vaan ja se on meistä kaikista vaan niin hassua. Okei, okei, lastentarhanopettaja minussa kokee vähän tuskaa, mutta hei, perheen pikku pomo on vaan niin suloinen!

Tänään viimeeksi:

-Isi! Itke! Itke isi! Nyt! Minä en halua että sinä naulat. Itke! Itke kovaa! (Ja tottahan isä tottelee, tilanteessa kuin tilanteessa, ei ole eka kerta).

-Äitiii! Sisko löi minua! Minua ei saa lyödä! Sinä tönit minua! Minua ssattuu! Minä uolen! (Täh, sisko vain kulki ohitse hipaisematta, näin itsekin..!)

Apua. Me aloitetaan loman jälkeen kasvattaminen, sillä nyt jatkan erikokoisten flipfloppien pakkaamista. Me ollaan sitten se perhe joka saa palautetta lentokoneessa. Hyvää toukokuun ensimmäistä päivää!

Äidin ja kolmen lapsen varpaat valmiina rantahiekkaan
18 kommenttia:

 1. Ihanaa lomaa! Meillä vanhimpien iköero on 1v7kk. Seuraavilla 2,5v ja sitten tytöillä 3,5v. Nuorimman ja vanhimman välillä 7,5v. Ja nuorin on lellitty! Ei olisi tullut mieleenkään esikoisen kohdalla nämä kaikki jutut, jotka on kuopuksen arkipäivää! Sillä on todellakin merkitystä, missä kohtaa sisarussarjaa sattuu syntymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, on valtava merkitys mihin kohtaa sisarussarjaa sattuu syntymään! Ensimmäinen... Keskimmäinen... Pahnanpohjimmainen :D

   Kiitos, loma maistuu kyllä :)

   Poista
 2. Hyvää lomaa ja hyvää matkaa :)

  VastaaPoista
 3. Kun odotin ekaa, selitin kaikille, että toinen lapsi tulee ja alle vuoden ikäerolla. No, imettäminen kai toimi sitten ehkäisynä kun näin ei tapahtunut. Ikäeroa jäi kuitenkin vain 2 v 2 kk, joten tyytyväinen olen. Kolmas ja neljäs jäivät sitten vain haaveeksi. Toisaalta on joskus niitä hetkiä (kuten tänä aamuna), että toivon lapsia olevan vain yksi. Tai ei yhtään. Nyt on yksi metsäretkellä huomiseen puoleen päivään asti ja kotona vain yksi. Niin helppoa.

  Mukavaa ja ihanaa lomaa teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samanmoinen ikäero kuin meilläkin, oikein hyvä :) Ja ihanaa kun sanot tai kirjoitat ääneen noista joistakin aamuista! Sillä niitäkin on :D

   Kiitos, loma on paikallaan :)

   Poista
 4. Mahtavaa lomaa ja mahtava kuva :)))!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ehdittiin vielä vaihtaa pojan lakat sini-valkoiseksi lätkä mielessä :D

   Poista
 5. Saitteko palautetta? :D Menikö teillä lennot ja matkat muuten millä tavalla? Entä perillä?

  Meinasin melkein ärsyyntyä, kun yhdessä ravintolassa jo mennessä alkoi kauhisteli, ihmettely ja taivastelu, "tree kids, TREE kids?!".. olis varmaan pitänyt jättää menemättä, mutta mentiin silti siihen ravintolaan, koska haluttiin vuorostaan American steakhouse ruoat. Ja voi elämä, se sama taivasttelu jatkui koko ruokailun ajan. Siis vaikka käyttäytyi ihan hyvin ja yksi vielä nukkuikin. Taivastelivat ja kyselivät koko ajan ja vinkkasivat aina uusille tarjoilijoille, että hei, näillä on KOLME lasta. Are you sure it is not too much?!

  Öh.. O.o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. *gröhöm, tree= three (siis kolme), mutta se oli huonolla englannilla :D

   Poista
  2. No palautetta ei tullut, meidän lapsilla on ihme tapa käyttäytyä oudosti vain vanhempien aikana kotona :D

   Lento meni hyvin, nuha vaivasi nuorimman korvia mennessä, takaisin tullessa nukkuikin lähes koko matkan.

   Poista
  3. Jännä muuten tuo "Three kids?!"-huomauttelu! Meidänkin lomalla joku jossain päivitteli: "Three kids, wow! You are a SUPER mom!!!!!!" Öö. Öö. Öh. Ei täs mitään ihmeitä :D

   Poista
 6. Yah begitulah, backlink dari google ini memang perlu untuk kita kejar dan kita dapatkan

  VastaaPoista
 7. artikelnya sangat bagus, terima kasih telah membagi informasi tersebut

  VastaaPoista
 8. Kabar Baik Untuk Para pencinta Game
  Karena di Bulan januari ini Sudah keluar Game RPG Online Terpopuler Se-Asia
  Penasarankan Game nya Seperti apa???
  Kalian bisa dilihat game nya dari link di bawah yaaa

  VastaaPoista
 9. Menarik sekali, perlu saya coba ini..
  kebetulan lagi cara tentang hal ini.

  VastaaPoista
 10. Mau mendapatkan pelayanan yang baik dan ramah???

  Modal Kecil bisa mendapatkan hasil yg luar biasa...

  VastaaPoista
 11. Info menarik dan boleh sekali dicoba, Makasih buat infonya dan sukses selalu.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!