keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Kreetalla
Meillä oli kertakaikkisen ihana lomamatka. Olimme lomalla Kreikassa, Kreetalla.

Lapset nauttivat, "one cola, one apple juice and one ice tea please", englanninkielen harjoituksia siis. Aikuisetkin nauttivat, "two white wines, parakalo". "Two more, parakalo. Efkaristo poli."

Meillä on mennyt 12 vuotta edellisestä Kreikan visiitistä (työharjoittelusta) ja saarihyppelyistä. Me vähän kyllästyttiin koko kulttuuriin asuttuamme Ateenassa 3 kuukautta. Nyt oli sopiva aika palata ja huomata, että kaikki on kuin ennenkin. Vähän rempallaan. Tosin lomalle, eikä töihin ja kreikkalaiseen arkeen.

Aurinko silti helli meitä, kyseinen viikko vietettiin poikkeuksellisen lämpöisissä oloissa, jopa +32 astetta! Päivät kuluivat altailla, rannalla ja kaupunkiretkillä. Koululaiset tutustuivat myös mytologian maisemiin. 

Omaa tyynyä oli ikävä, närästys häiritsi (kts. edellinen postaus), yhden illan pienin oksensi ja loma oli liian lyhyt. Luonnollisesti!

Nyt ihailen yksin rusketusraitojani ja yritän sopeutua ajatukseen, että seuraavaa ulkomaanlomaa odotan pitkään. Mutta minulla on muisto. Se lämpö. Se rentous. Se vapaus tiskeistä. 

Ihanaa helatorstai-vapaata!

11 kommenttia:

 1. Oho, teillä on sattunut kyllä tosi lämpöiset kelit! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo pyykkäämättömyys, tiskittömyys, ruoanlaittamattomuus, siivoamattomuus, jne, on kyllä parasta lomassa!

   Poista
  2. Lämpöä riitti, Välimeren aluetta helli ihana lämpöaalto. Olimme varautuneet keväisiin noin 20 asteen lämpöihin, joten kyllä tuntui hyvältä!

   Näinä ruuhkaisina äiti-vuosina, jolloin tiskirätti ja paistinlasta kasvaa käteen kiinni, valmis pöytä ja kaikki luettelemasi tulevat tarpeeseen aina ajoittain! Parasta. Parasta. Parasta minulle viime viikossa :)

   Poista
 2. Ihania kuvia! Ja mukavankuuloinen loma pikku vaivoista huolimatta. Mä vietin Kreetalla harjoittelussa 3kk 16 vuotta (apua! onko jo niin pitkä aika?!) sitten. Vielä en ole Kreikkaan palannut. Muualla kyllä matkustellut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäkin siellä harjoittelemassa! Huikea kokemus varmasti sinullakin!

   Poista
 3. Kauniita kuvia ja voi missä lämmössä te olette olleet. Nyt toivottelen sujuvaa paluuta Suomeen ja arkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hansikkaat kaivettiin jo alkuviikosta esiin ja tämä puolikas viikko on jo harjoiteltu paluuta. Väsymys vaivaa kaikkia, mutta ehkä se tästä. Oli se kaiken vaivan arvoista :)

   Poista
 4. Vitsi minkä näköistä :) Hyvä tässä nyt on ite blogata että ei ole reissukuumetta ei!..... eipä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reissukuume on ikuinen. Mun pitää ainakin itse pinnistellä jatkuvaa kaukokaipuuta vastaan. Ehkä sitten taas joskus.

   Poista
 5. Toi oli sitten oikea loma! Ilman tiskejä, pyykkejä tai ruoanlaittoa. Sellaisesta mäkin haaveilen. Ehkä joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni irtiotto töistä ja kodin ympyröistä teki hyvää. Vaikka perheenä lomaileminen onkin niin lasten ehdoilla menemistä. Vaikkakin meillä on jo kaksi isoa, joiden kanssa voi tehdä jo vaikka mitä, tai olla tekemättä.

   Haaveet eivät tähän loppuneet, mutta rahahanat ovat toisaalle auki, joten ehkä joskus taas.. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!