sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Voimalauseita positiiviseen ajatteluun

Elämäntaitovalmennuksen kotitehtäväksi sain tehdä itselleni huoneentaulun. Siis A4-paperi jääkaapinoveen. Ei se jokaisen kotitehtävänä tietenkään ole, vaan minun, joka koen tarvitseni kirjoittamista ja näkemistä asioiden käsittelyyn ja parempaan omaksumiseen. Valitsin lauseen, jonka muistaminen huolestuneena auttaa aina:
"Hengitä... ja katso kokonaisuutta. Kaikki on hyvin."

Toiseksi avuksi tulevaisuuteen olisi "Myrkkykirja", mustien ajatusten päiväkirja, johon voisin kirjoittaa kaikki huolenaiheeni. Kun ne on kirjoitettu tai sanottu ääneen, ne on käsitelty, ja huoli on hälventynyt. Persoonallisuustyyppini yksi piirre on huolestuminen ja varuillaan olo. Etsin sudenkuoppia ihanistakin asioista! Valmentaja sanoi, että tuskin koskaan lakkaan huolestumasta, se on hyväksyttävä, ja löydettävä keinot nauttimiseen. 

Eksyin eilen etsimään vinkkejä positiiviseen ajatteluun, mm. Leo Straniuksen sivuilta. Löysin niin paljon voimaannuttavia lauseita, että tarvitsisin seinällisen tilaa ripustaakseni ne näkyville. Mieluummin voimalauseita jääkaapin oveen ja puhelimen taustakuvaksi, kuin kiukkuinen äiti myrkyttämässä perhettään ja muita negatiivisuudella. Vähän siis liioittelen, mutta tuntuu, että tällä hetkellä käytän liikaa aikaa valittamiseen.

Nämä koskettivat minua:

- Ole kiitollinen.
- Hymyile. Kun hymyilet, alkaa oikeasti hymyilyttämään ja muut hymyilevät takaisin.
- Vapaudu kiireestä. Älä tartuta kiirettä ja hössötystä muihin. Jos on kova kiire, istu alas ja odota, että se menee ohi.
- Keskity siihen, mitä teet ja ole läsnä.
- Se, mihin uskot, tulee osaksi omaa todellisuuttasi: myönteisten ajatusten ja odotusten voima. 
- Usko itseesi.
- Arvosta terveyttäsi, läheisiäsi, tekemisiäsi ja vapauttasi.
 - Vapaudu ahdistuksesta, stressistä ja kielteisistä tunteista. Tunteet eivät vain tule jostain - luomme ne valinnoillamme ja käytöksellämme.
- Ole tyytyväinen siihen mitä sinulla on, älä keskity siihen mitä sinulta puuttuu.
- Valita vähemmän, hymyile enemmän. Kuvittele, että olet tyytyväinen.
- Valitse oma suhtautumisesi - voit innostua tai masentua asioista.
- Tyytyväinen ihminen jaksaa mitä vain, kun hänellä on tarpeeksi suuri tavoite ja tarkoitus elämälleen. Mieti, mitä tarkoitusta varten Sinä elät?
- Aristoteleen mukaan elämän päämäärä on olla onnellinen. Elää hyvä elämä. Karsi onnettomaksi tekevät pois, jos et voi, muuta ajattelutapaasi niiden suhteen.
- Antamasi hyvä palautuu luoksesi.

Näin on. Piste. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!