perjantai 27. maaliskuuta 2015

Rokotteista - a ja b-hepatiitit
Olemme toukokuussa lähdössä aikaistamaan omaa kevättä melkein 4000 kilometriä etelämmäksi. Minä ja mies olemme rokotettuja A- B-hepatiittia vastaan jo opiskelijavaihtojen aikaan ja koululaiset oli aiempaa Bulgarian lomaa varten myös piikitetty suositellusti sekä A- että B-hepatiittia vastaan, ja pyysin reseptin nyt pienintäkin varten. 

Tosin vasta apteekissa hoksasin, että resepti oli vain A:ta vastaan. Eli saastuneen ruoan ja juoman kautta tarttuvaan tautiin. Terkkarin kanssa sitten mietimme, että riskit veren kautta tarttuvan B:n tarttuminen on aika tosi epätodennäköistä. Ellei joku tapaturma sattuisi. Pistettiin siis pelkkä A. Ehkä se B-rokotesarja annetaan tytölle myöhemmin. Ennen kuin lähtee reppureissaamaan ja tatuoimaan itseään noille korkean riskin alueille.. O o ou. Mitä mä oikein sekoilen? Eihän ne mun jalanjälkiä välttämättä seuraa :D 

Mitä te muut olette mieltä rokotteista? Onko teillä otettu näitä piikkejä?


Hepatiitin esiintyvyys - kuva Rokote,fi

4 kommenttia:

 1. Olen ottanut itselleni ja ottaisin suositusten mukaan lapsillenikin. Hauskaa matkaa teille <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mekin se b pienimmälle, mutta tähän ei vielä ehdi :)

   Poista
 2. Itselläni on A ja B myös opiskelijavaihdon takia aikoinaan otettu. Tosin jouduin myöhemmin ottamaan neljännenkin rokotteen, kun työhöntulo tarkastuksessa otettiin verikoe ja minulla oli yllättäen yhtä vähän suojaa B hepatiittia vastaan kuin rokottamattomilla! Silloin meni sokea usko rokotteisiin. Lapsia meillä ei ole rokotettu hepatiitteja vastaan. Kovin eksoottisissa kohteissa ei ole reissattu. Tosin enpä ole ottanut selvää olisiko rokotteita suositeltu jossain matkakohteessamme.... Ihanaa kun on reissu mitä odottaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Olisipa tosiaan hauska tietää oma rokote-tilanne... Aika tylsä juttu. Matkalle lähtö ja sen odottaminen taitaakin olla parasta, harvemmin kun käydään :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!