torstai 5. maaliskuuta 2015

Vettä kengässä

Terveiset täältä kuravaatetuksen ammattilaiselta! Että ihan sama, vaikka olisi tec tec plus plus tex tex, sadevarustuksen voittanutta ei ole. Ainakaan näillä säillä. Urgh. Olen puhunut. 

Itse asiassa, tuo loskan ja sulavan lumen ihmemaassa rämpiminen on ihan hauskaa, ja juuri nyt syntyy parhaimmat leikit. Oma lapsi löytyi hoidosta onkimasta kaloja jättilammikosta ja ekaluokkalainen meinaa kaatua flunssaan, syystä että hänen Viking Gore Texit ovat pohjallisia myöten litimärät. Olleet uittavan märät jo pari päivää - mutta mitäpä siitä vanhemmille sanomaan. Täytyy kuitenkin antaa pojalle bonus-pisteet lukuisten märkien sukkien viemisestä pyykkikoriin - seurauksella, että en hoksannut asiaa päiväkausiin. 

Vietän töistä pidennettyä viikonloppua nyt viikonloppuna. Meinasin heittäytyä ihan villiksi ja käyttää isommat lapset leffassa ja arkivapaana kaikki kolme uimassa. Koska työ. Vie yleensä mehut.

Mukavaa viikonloppua!


Kuva täältä8 kommenttia:

 1. Kyllä, vannon kumisaapas-villasukka, kurarukkanen-lapanen ja kurahousut yhdistelmän nimeen ihan viimeiseen saakka. Meiltä puuttuu kaikki tecit, kun ei niitä vissiin pakkasella pahemmin tarvi ja muuloin nuo kurikset melkein pelittää paremmin. Halvempaakin näin, huomattavasti :)

  Oma parivuotiaana on nyt neljänä päivänä peräjälkeen noudettu hoidosta pihan suurimmasta vesilätäköstä istumasta. Sisävaatteet kuivina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä jätin kanssa jossain vaiheessa vähemmälle nuo tec-ostot, koska kurikset on päiväkoti-iässä niin kovassa käytössä. Toki ne suojaa sellaiselta mini-kosteudelta paremmin kuin ihan vanuvaatteet.. Mutta vesipilarit my ass :D

   Poista
 2. Samaa koulukuntaa. Pahimmat kastumisongelmat meillä on olleet pienillä koululaisilla, jotka ei enää käytä kurahousuja (eikä suostu käyttämään jalkaremmillisiä ulkohousuja) mutta silti ryynäävät sohjossa ja lätäköissä. Päiväkotilainen on yleensä sisävaatteiltaan ihan kuiva lätäköissä istumisesta huolimatta.

  Ja kyllä: kumpparin sisälle villasukka ja kurarukkasen alle villalapanen. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, pahimmat on pienet koululaiset. Niille mä sitten ostin tecciä, mutta näemmä nekin saa uitetun märiksi. Eikä kuivu kauhean nopeasti ilman laitoskoneita :D Nelosluokkalaisen kamppeet säilyvät myös melko kuivina, koska "me seistään ringissä ja jutellaan (ikävä kyllä).. "

   Poista
 3. Hei mun onkin pitänyt kysyä sulta näistä, kun oot ammattilainen! Oon ihan uuno näissä kuravaatehommissa. Ja aina yhtä pihalla siitä, millä säällä pitää olla haalarin alla villapuku tai jotain muuta. Mulle yritetään toisaalta suositella ties mitä teknisiä asuja, mut sit kuitenkin käytännössä näen, että tosi moni pitää kuitenkin niitä kurahousuja nyt näillä säillä haalarin päällä. Miten ihmeessä ne tekniset haalarit sitten kuivuu, jos ja kun niitä joutuu pesemään...? Musta niiden kuravaatteiden päälle pukeminen on vaan aivan hirveetä, kurahanskoista puhumattakaan. Eiks tuu sit kylmä, jos on vaan villalapaset kurahanskojen alla? No kai virheistä sitten oppii, vielä ei olla pahasti kastuttu eikä kylmetytty, mutta onkin ollut aika kuivaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeva <3
   Mitähän mä sulle vastaisin. Mä käytän pienellä villahaalaria koko talven läpi. Nyt on ollut muutaman päivän ilman kun on ollut keväisempää.
   Tekniset haalarit on hyviä sellaisella märähköllä säällä, sateenkin kestää hyvin, mutta itsekin huomaan että se viileys tulee äkkiä läpi. Koti-oloissa mä en koskaan jaksa pukea kuravaatteita lapsille, ja siis oon tykännyt että on joku kosteuspitävyys puvussa. Mutta edulliset merkit toimii hyvin tässä.
   Päiväkodissa jos lapsi makaa lätäkössä ja puku hörppii vettä ym, ja on läpimärkä, ei mahdollisesti saada haalaria tai hanskoja kuivaksi iltapäivään mennessä. Ja kuivatetaan kyllä kuivauskaapeissa. Moni pelkää että tekniset asusteet menevät pilalle niissä kuumuuksissa, mutta just reimatec tai joku tiedotti että lämpö parantaa ominaisuuksia tai jotain.
   Kurahanskoista. Tänä talvena omani on pärjännyt ilman kurahanskoja näihin päiviin asti, kunnes tämä kevät alkoi. Talvella oli tekniset toppahanskat, eli kesti vähän kosteutta. Nyt jo lämpöisemmällä on ollut mummon tekemät lapaset ja kurahanskat :)
   Olipa vastaus. Oliko hyötyä? :D

   Poista
  2. Ja p.s. moni tykkää suojata hienot haalarit kurahousuilla hiekan ja mudan takia. Kurikset on helppo huoltaa. Tosin niin haalaritkin, pyyhkii kostealla :) tsemppiä!

   Poista
  3. Oli hyötyä kiitos :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!