lauantai 22. maaliskuuta 2014

Gardening Day 1

Kuvina ensimmäinen puutarha-aamu tältä keväältä. Koululaisia oli turha houkutella ulos, lauantaisin kun on pelipäivä. Pikkuneiti 1v oli innolla mukana. Vielä muutama kuukausi sitten hän sanoi kaikkeen "Memmään", eli mennään, tällä hetkellä "Em meme", en mene. Mennäänkö ulos? Em meme. Mennään sisälle. Em meme. Tule syömään. Em meme. 


Kotiamme varjostaa suuria mäntyjä, joskin ne kaikki ovat naapureiden puolilla. Viime kesänä, eli ensimmäisenämme tässä kodissa, hyppelehdin bikineillä siirrellen aurinkotuolia 20 minuutin välein. Ei riitä, tarvitsen paahdetta.. Nyt sormet ristiin puunkaadon puolesta! Männyt lisäksi roskaavat paljon, kesällä siitepölyä keltaisenaan, sitten kiloittain neulasia loppuvuosi. Jotain positiivista..? Nooo..  illan varjo ja kodin viileys. 
 Viime kesän pohdin keinoja lipputangon puhdistamiseen. Varsinkin alhaalta se on sammaleinen ja pinttyneen vihertävä. Aamu oli kuitenkin sen verran kostea, että sain ihan rätillä ja lumella pinnan tosi siistiksi!Jotain jo kasvaa.Siistin syyshortensian vihdoin, seuraavaksi vuoroaan odottavat vanhat koristekirsikkapuut ja kadun puoleinen ruusuaita.
Pelargonitkin näyttävät selvinneen talvesta autotallissa. Uutta vihreää näkyy!
4 kommenttia:

 1. Voi että, kevät! On se kyllä ihanaa aikaa. Saa tuijotella maata ja katsella mikäs tuolla pilkistää. Minulla on ollut mietteissä, että uudistaisin pienen pientä pihaani mutta en oikeastaan osaa enkä ole varma saanko aikaiseksi. Mutta unelmointikin on jo kivaa :D! Hei, ja meillä on jo kahvipaikka takapihalla! Kevät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät! Herään eloon itsekin! Muutimme 30v vanhaan puutarhaan reilu vuosi sitten, ja tässä sitä hiljalleen tutkaillaan. Rohkeutta, tietoa eikä taitoa ole isoihin muutoksiin, ylläpidossakin on jo riittävästi. Ulkoilu sormet mullassa on vain niin terapeuttista, en tiedä parempaa :D

   Poista
 2. Keväällä on kyllä sellainen polte mennä ulos vähän kupsuttamaan eikä millään malttaisi odottaa, että maa sulaa ja kaikenlainen puuha onnistuu. Haravakin on odottanut koko talven ulkona :D Maa on täällä meillä tänä keväänä oikein ennätysmärkää eikä oikein jaksa joka paikassa imeä vettä. Toivottavasti aurinko haihduttaa ja ihan pian pääsisi taas muuttamaan pihalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Polte täälläkin :) Meillä varjoisa piha kovin luminen vielä, taas ihan hämmennyin kylillä käydessäni.. muualla on jo lumetonta!

   Poista

Kiitos kommentistasi!