lauantai 6. syyskuuta 2014

PMS tuo rytmiä

Inhottaa seuraavat sanat: naisten vaivat, rättiralli, hilloviikko, menksut. Yäääääh!!! Puhuin lähiaikoina muutaman perheenisän kanssa lasten vaippojen käytöstä, jolloin vanhempi työkaveri yritti keventää tunnelmaa: "Kyllähän me naiset tiedetään miltä se vaippa iholla tuntuu". Tsiisus! Turpa kiinni. Rimanalitus. Yksityisasia. Vessa-asia. Se keskustelu tyrehtyi siihen. Mikä naistenyhteisrintama meidän pitäisi tällä saralla ottaa? Tai otetaan vaan, fine. Mutta suojakeskusteluun en lähde kuin omin ehdoin.

Muutenkin inhottaa naisten keskinäinen rättikeskustelu. Jokaisen oma asia. Joo, okei, kuukautiskipukeskustelu sopii. "Oli pakko ottaa buranaa, you know." Tai kierron säännöllisyys. Tai "Ne on nyt myöhässä" (raskaana, raskaana?). Semmoiset sievät keskustelut. Niin kuin että naiset tuoksuu kukkasille aina. 

Mutta vaikka miten päin olisin, jotain hormonikierto tekee. Enhän muuten ahmisi päiväkodin kaksi kuukautta vanhoja synttärikeksijämiä. Muumikeksit pehmenneinä ja eltaantuneina lasten lähmiminäkin käy. Tai muuten en kyllä keittäisi monena iltana peräkkäin lohdullista Helmi-puuroa. "Jonkinlaisia negatiivisia oireita esiintyy noin 80 prosentilla naisista ennen kuukautisia, mutta varsinaisen premenstruaalioireyhtymän esiintyvyys lienee huomattavasti harvinaisempaa" (lähteenä Wikipedia - mikäpä muu).

Onneksi tiedän, että muutaman päivän kuluttua terästäydyn taas. Sillä muuten jäisi jynssäämättä tiskikoneen ja lattiasokkelin väliset tahrat. Onnea on hormonien tuoma sykli elämässä. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!