sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Ihanat naiset koolla - lapsia ja vatsanahan kiristystä.


 Tapasin viikonloppuna molemmin puolin sukua. Minulla on useita kälyjä, veljien vaimoja ja miehen siskoja, ja näiden upeiden naisten tapaamisesta minun on kirjoitettava. 

Yksi kälyistäni opiskelee toisen työnsä ohella jonkin sortin elämäntapavalmentajaksi, ja tarvitsee case-tapauksia harjoituksekseen. Vähän nihkeästi myönnyin, sillä tuntuu vaikealta avata ajatuksiaan näin läheiselle ihmiselle, miehen siskolle. Sitähän voi vaikka vahingossa sanoa pahoja sanoja anopista tai miehestä :D 

Voin valita itselleni prosessoitavan aiheen, se voi olla vaikka vaikeus ryhtyä ikkunanpesuun. Hänen tarkoituksenaan on sitten saada minut itseni työstämään tätä aihettani ja näin motivoitua ja suoriutua asiasta itse. En ole vielä päättänyt aihetta, mutta luulen sen pyörivän tämän pyhän kolminaisuuden ympärillä, kuinka löytää tasapaino kodin, työn ja oman itseni väliltä. Löydänkö itseni sieltä kaiken alta.. Itsetutkiskelua. Siinäpä hommaa! Perästä kuuluu!

Tutkii ja pohtii...

Tapasin myös siskoni, joka saa vauvan joulukuussa <3  Olen niin odottanut tätä. Siskon vauva on melkein kuin oma. Kavereiden odotusajat ovat ihania, mutta eri asia kuin pikkusiskon. Toivottavasti en päsmää ja neuvo liikaa ..odotas kun omat tyttäreni saavat vauvoja.. Luovutin tarpeettomia vauvatavaroita heille, tämä oli minulle eräänlainen luopumisriitti omasta lisääntymisestä. Hei hei sitteri ja vauvan suloinen puuhamatto. Hei hei pienen pienet kestovaipat ja elintärkeä rintapumppu. 

Kestovaipat kiertoon!Yksi kälyistäni on etelä-euroopasta kotoisin, Lontoossa opiskellut, maailmannainen niin sanoakseni. Keskustelun aiheeksi nousi raskauden jälkeinen naisen vartalo. Hänestä on aivan luonnollista raskauden jälkeen käydä nipsaisemassa ja kohottamassa nahkaa sieltä ja täältä, kiristämässä synnytyspaikkoja tai ottamassa täytettä imetyksen jäljiltä. Eipä ole käynyt mielessä, tosissaan. Kuulemma "Everybody does it, all my friends do it". 

Whaaaat...
Tämä kälyni on lisäksi jonkin sortin feministi, ei tätä miehen takia tehdä. Me kuuntelijat, suomalaiset kauniit äidit, hiljennyimme tätä pohtimaan. Suomessa jos joku mainitsee käyneensä veitsen alla, häntä pidetään turhamaisena, koetaan että raskauksien jälkien kuuluukin näkyä  (...vaikka niitä sitten sadatellaankin...... )..  Usein nämä korjauksissa käyneet sitten vähän liioittelevat ja ottavat huuliinkin täytettä samalla, pari desiä extraa rintoihin ja päälle vielä pysyvän rusketuksen... Vai onko näin? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!