maanantai 18. marraskuuta 2013

Vauva 11kk

Pieni ruttuinen tyttö syntyessään. Nyt vauvalla on ikää 11 kuukautta.

Konttaa tai karhunkävelee. Kävelee tuetta 2-7 askelta. Kulkiessaan pitäisi mieluiten jotain tavaraa suussaan. Syö muutenkin kaikki muruset lattioilta. Nyt on jo oppinut näyttämään, mitä aikoo laittaa suuhunsa. Muttei antaisi löytöään. 

Oma tahto on löytynyt. Kiljuu, jos ei saa haluamaansa. Ei vierasta tällä hetkellä enää ketään. Haluaa isosisarusten leikkiin, jos ei pääse, kiljuu. Kutsuu Ipadia "Biaauksi", koska sieltä katsotaan välillä eläinten ääniä. Kissa on mieluisin. 

Ensimmäinen sana ei ollut äiti, vaan "Memmääm". Eli mennään. Mennään, mennään, mennään kaikkialle. Mihinkähän hän vielä tässä elämässä menee, tuommoinen Let's go-tyyppi. Toinen sana oli isoveljen nimi. Äiti on Äh, isi Ti. Hampaita on kaksi, poskihampaat pilkottavat. Maito- ja kananmuna-allergia.

Nukkuu yhdet päiväunet. Joskus kahdet, jos yöllä on ollut asiaa ja pulinaa. Nukkunut aina pääsääntöisesti hyvin, raskausaikanakin oli yöt rauhallinen. Tykkää keinua ja laskea liukumäkeä "än yy tee nyt huuiiii". Tanssii. Koko ajan, kaikille rytmeille. Rakastaa kylpyä, suihkua ja vettä. Astianpesukonetta ja pyykkikonetta. Leikkii palloilla ja veljen sählymailoilla. Nauraa paljon. Leikkii kukkuu leikkiä, naurattaen toisia. Veikistelee ja keimailee iloisesti.

Pelkää imuria. Ja fööniä. Ja keittiökoneita. Nauttii edelleen kaappien tyhjentelystä, wc, keittiö, kenkähyllyt. Wc-paperirullan purkaminen on parasta. Rakastaa itsetehtyjä soseita. Ja mustikoita. Ja tuttia. Ja harsoaan, jota nuuhkii joka välissä. Antaa kuolapusuja. 

Suloinen, ihana, rakas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!