sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Inspiroiduin - Kevätmessuilla


Uhkaavasti näytti, etten pääse Kevätmessuille, sillä meille rantautui perjantaina vatsatauti. Yhdelle lapselle, lievänä. Nukuin kaksi yötä lasten kerrossängyssä jalat koukussa ja arvoin seuraavaa sairastujaa. Sitä ei vielä ole tullut, joten lähdin kolmasluokkalaisen kanssa messuille. Puhelin kameroineen jäi autoon parkkiin, mutta onneksi nykyajan lapset kantavat laitteensa mukanaan. Siispä kuvat neidin puhelimella.


Espanjalaiset mansikat


 Kukkaloisto oli taas kerran valtava. Sain kuvaan myös Koreanonnenpensaan, joka on meidän pihamme ensimmäinen väripilkku. Sitä odotellen!
 
Lapsille oli järjestetty tulppaani-workshop, jossa neiti askarteli tulppaanimuffinssin. Se aukenee lähipäivinä huoneenlämmössä. Matkatuliaisiksi tietty Metrilakua. Karkkilakko pitää itsellä edelleen, mutta muille maistuu. Olin näitä itsekin myymässä erinäisissä tilaisuuksissa vuosina 2001-2002. Pakko kannattaa. 

 Kivoja näytteilleasettajia
 


Green House Effect esitteli nyt suosiossa olevia viherseiniä, yrtein tai viherkasvein.

 Yhtään siemen- tai sipuliostosta en tehnyt, vaikka kauhea kuhina niiden ympärillä oli. Kaipaisin vähän neuvoja niiden kanssa, joten jätin tuleville vuosille istutuskikkailut.
 
Nämä puutarhakalusteet mittailtiin meille hypoteettisen sopiviksi :)


Ensimmäiset kevätkukat kotiin

Sain hyviä neuvoja pihan olosuhteista. Isot männyt ympärillä imevät kaiken kosteuden maasta, ja niiden neulaset happamoittavat maata. Varjoisa piha ja sammal.. hapan maa huutaa kalkkia. 
 
Messut olivat hyvä sateisen päivän käynti. Pientä krääsää kantautui kotiin asti, Kangasniemi mainosti itseään pelikortein, Kalajoki rantapallolla, Karkkila purkkapussilla. Kolmasluokkalainen on jo hyvää seuraa, jaksoi kävellä ja tutkia, sekä osasi tarkastaa varteenotettavat arvonnat. Nyt odotellaan voittoja mm. 2000 euron matkalahjakortista, kevätsiivouksesta, sisustussuunnitelmasta ja robotti-ruohonleikkurista. Arvallahan tänne messuillekin mentiin, kiitos Minna!

2 kommenttia:

 1. Laku on ihan pakollinen tuliainen joka messuilta.

  Kiva kun pääsit messuille, itse en päässytkään ja arvaa vaan kuinka paljon harmittaa! Ekaksi varattu messukaveri siirsi käyntipäivän niin, etten päässyt mukaan. Sitten kun sain toisen kaverin mukaan, jonka kyydillä vielä piti mennä, perui messulle menon lähtöaamuna puoli tuntia ennen kuin meidän piti lähteä! Olin lievästi sanottuna raivona. Alkuperäisen suunnitelman mukaan kun mun piti mennä junalla yksin ja varata liput niihin edullisempiin juniin jo hyvissä ajoin ja siihen ei enää ollut mahdollisuutta siihen aikaan kun piti jo olla messuilla. Ensi vuonna en pyydä sitten ketään seuraksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi ettet päässyt! Olisi ollut kiva lukea, mitä sinä olisit bongaillut. Itsekin arvoin lähtöä, mutta terveenä edelleen kaikki, joten hyvä että lähdin :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!