keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Miesluola

Kuva täältä

"Hyvin varustellussa kodissa miehellä on oma huone." Näin alkaa Hesarin kuukausiliitteen juttu viime syksyltä. Käsite miesluola eli mancave, oli minulle ihan vieras käsite, ennen kuin siskoni sen meille lanseerasi: "Teillähän on se miesluolakin." Mikä?? Niin, tosiaan meillä on erillisellä sisäänkäynnillä varustettu lämmin huone, johon on kasattu 1,5v takaisen muuton jäljiltä laatikoita ja säkkejä.

Miesluola voi olla eri perheissä myös sohvannurkka, autotalli, puuvaja, sauna tai kodin vessa. Jep, vessa. Paikka missä testosteroni ja mies viihtyy. Mikä on teidän miesluolanne? Omassa miesluolassaan slash treeniksellä slash romunkeräystilassa mieheni säilyttää rumpujaan ja muita soittimiaan. Ideaalissa tilanteessa hän pujahtaisi sinne joka ilta, veisi vaikka lapset mukanaan musisoimaan, mutta todellisuudessa tilaa käytetään hyvin harvoin.

Pääsiäisen huikeiden ilmojen ulos ajamina, lähdin raivaamaan tilaa. Roskiin, roskiin ja roskiin lensi tavaraa. Järkevämmin järjesteltynä kaikki löytyi paikalleen. Yksi miesluolan seinusta on pyhitetty varastoitavalle tavaralle, makuupusseille, teltoille, lasten pöntönpienentäjille ja verhotangoille. Toivotaan, etteivät ne särje miehekästä tunnelmaa. Lisäksi note to self: perheessämme on Johtojen Keräilijä. Säkillisestä johtoja ja piuhoja emme voi luopua. Perustetaan johtonäyttely?

Naisen kosketus tekee ihmeitä miesluolalle. Miehen treenitila laitteineen on pyyhitty somilla mikrokuituliinoilla ja Tolun ja kukkasten tuoksu vain leijailee. Minä olen hyvä vaimo. Enää puuttuu minijääkaappi oluille.
2 kommenttia:

 1. Täällä kirjoittaa yksi 27-vuotias äiti, joka osti oman kodin perheelleen vuosi sitten. Tuossa vaiheessa kerroin toiveeni, että haluaisin oman huoneen. Olen opiskellut monta vuotta, saanut hyvän työn ja haluan että voin opiskella jatkossakin ja saada omaa rauhaa kotonakin.
  Tämä sopi, ja minulla on nyt oma "naisluola".

  Huone tulee jossakin vaiheessa olemaan toisen lapsen käytössä, mutta siihen on vuosia aikaa. Tämä on ollut hyvä asia. Saan lukea työhöni liittyviä asioita rauhassa. Tavaroihin ei kosketa, muistiinpanoni säästyvät saksilta. Lapset eivät saa tulla huoneeseen ellen itse ole siellä.

  Toivoisin kaikille omaa huonetta, paikkaa jossa saa olla omia esineitä ja ajatuksia. Huoneen ei tarvitse olla iso, lepotuoli ja pehmeä matto riittävät minulle, huone voisi olla vaikka vessankin kokoinen.

  Kun sain huoneen, googletin asiasta. Selvisi, että yhä useampi nainenkin toivoo omaa huonetta, koska naisilla on miesten tavoin omia juttuja, jotka eivät ole suoraan perheeseen sidottuja.

  Sen sanon että huoneeni on sotkuisin kaikista huoneistamme, koska sen hoitoon on vähiten aikaa. En ole ehtinyt siellä paljon aikaa viettää. Onneksi se on olemassa.

  Sain palata aikaan ennen lapsia, kuin lapsuudenkotiini, jossa oma huone oli käytettävissäni. Monelta tämä etu jää pois kun muuttaa puolison kanssa yhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi!
   Lasten kanssa oli puhetta huoneista, jolloin jäimme kaikki hämilleen.. äidillä on vain yhteisiä huoneita. En suostu nykyaikaisena omimaan kodinhoitohuonetta itselleni. Oma huoneeni olisi tähän hetkeen hiljentymishuone teekupposta varten. Myöhemmin tarkoitus muuttuisi, ehkä niitä jatko-opintoja varten.
   Sinun naisluolasi kuulostaa erinomaiselta :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!