perjantai 4. huhtikuuta 2014

Vesirokko-rokote

Kävin pistättämässä pienelle vesirokkorokotteen. Kaksi vanhempaa lasta ovat taudin sairastaneet, toinen kolme vuotiaana ja toinen puoli vuotiaana. Toinen lapsi selvisi naurulla, lämmöllä ja 8 näpyllä. Atoopikolla oli hämärän muistikuvan mukaan 500 näppyä kaikilla ikävimmilläkin limakalvoilla, pikkupöksyjä, suuta ja silmän sisäpuolia myöten. Plus kuumetta, lähes viikon. Öisin makasi kainalossani, nukuttu ei, katsottiin Teletappeja. Hänellä oli hanskat käsissään, kutinan ja kivun takia. Lääkkeistä tähän ollut mitään apuja. Hän ei syönyt eikä juonut juuri mitään, vain suklaa kelpasi imeskeltäväksi. Edelleen otsassa ikuiset kraaterit. Nämä mielessä lähdin rokottamaan pahempaa atoopikkoa ja iholla allergiaan reagoivaa yksivuotiastamme. 

Eihän se rokote rokkoa välttämättä estä, mutta tulisipa ainakin lievempänä. Hämäräksi nyt vain jää, pitääkö pistoksia ottaa 1 vai 2. Sairaalan allergialääkäri, joka reseptin kirjoitti, sanoi yhden riittävän. Neuvolalääkäri suosittelee kahta. Itse pitäisi päättää.. mutta sille Varilrix-rokotteen hinnalle 78 euroa keksin kyllä muutakin käyttöä..!

Pistetty on!


Vesirokot jouluna 2007:2 kommenttia:

  1. Me otettiin Toivolle rokote noin vuoden iässä ja silloin meille sanottiin, että yksi riittää. Otettiin samalla, kun otin itsekin. Mä jouduin ottamaan kaksi rokotetta. Selvisi silloin raskausaikana testeissä, etten ollut sairastanut sitä - itellä ei ollut asiasta tietoa, eikä äitikään ollut varma. Se taitaa olla vaarallista sairastaa raskauden aikana, enkä halua sitä muutenkaan enää. Tyynelle ei ole tullut otettua, mutta jos se ei vesirokkoa ennen täysi-ikäisyyttä sairasta, otetaan sitten. Mun veli sai rokon aikuisena ja oli niiiiin kipeä, ettei koskaan. Eikä se johtunut pelkästään siitä, että se on mies :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vahvistuksesta, taidan päätyä yhteen pistokseen :) Tiedän perheitä, joissa rokko on tullut vaikka lapsi on saanut kaksi rokote-annosta. Toki on ollut lievempänä. Ja lievempi riittää meille. Mies on meillä myöskin rokotettu, kun ei ollut varmuutta sairastamisesta. Itse kuvasin ja kirjasin vauvakirjoihinkin, ettei vain unohdu... poika kun sairasti niin lievänä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!