tiistai 15. huhtikuuta 2014

Rahankäyttösuunnitelma

Me lotottiin viikonloppuna pitkästä aikaa. Oli ihan pakko, sen verran jättivoittoja on ollut EuroJackPotissa ja Lotossa. Jos sieltä 13 miljoonan euron potista vaikka irtoaisi meidän perheelle ihan 2000 euroa. Satanenkin olisi ihan nice surprise. Mies laittoi lottoa vetämään säännöllisesti aiemmin, kunnes viitisen vuotta sitten tein tiliä Veikkaukselle syödetyistä summista. Ihan järjetöntä! Ollaan siis oltu lottoamatta.

Illalla nukkumaan mennessä mies tarkasti tilanteen. Tietynlainen jännitys omalle pelitilille kirjautuessa. Pieni hetki, jos kuitenkin. Saatiin 3 oikein. Ei siis euroakaan. En koskaan haaveile isoista voitoista, mutta lauantai-iltana unen rajamailla jäin haaveilemaan. Mitä tekisin ensin? Tiedän. Soittaisin pankkiin ja maksaisimme asuntolainan pois. Soittaisin ihan itse, "Juu kyllä kuulit oikein, koko summa kerralla pois". Opintolainan pitkään roikkuneet rippeet lähtisivät myös. Vihdoin. Visakin pääsisi ihan nollille pitkästä aikaa. Kenellä se muka nollilla on.

Sitten mä soittaisin töihin ja irtisanoisin itseni. Nimittäin hoitovapaata on anottu jo maksimimäärä. Sitten mä puuhailisin mukavia, pikkuneiti 1v saisi olla kotona vaikka 4-vuotiaaksi. Tai kävisi hän harrastuksissa ja kerhossa. Nyt voisin opiskella tai vaikka ostaa itselleni juuri sen tutkinnon ja statuksen kuin haluaisin. Työt ja itsensä toteuttaminen ei jäisi.

Kuitenkin ensin lähdettäisiin kahdeksi kuukaudeksi Mauritiukselle tai Seychelleille. Saisi joku muu täyttää tiskikonetta ja viikata pyykkiä. Ne mun muutama kotihoidontuesta säästetty seteli perheen jonkun vuoden Kanarian lomaa varten voisi antaa hyväntekeväisyyteen. Sillä aikaa kun me loikoillaan palmujen alla tuoreita papaijoita ja mangoja popsien, meidän kodissa olisi käynnissä Extreme Make-over. Olisi raksamiestä, sisustussuunnittelijaa ja puutarha-ammattilaista. Me ei nimittäin tästä 80-luvulla rakennetusta tiilitalosta lähdetä enää mihinkään. Lapset saavat nimittäin jatkaa samassa koulussa ja naapuristossa. Jos ihmiset kyselisi mistä moiset tulolähteet, sanoisin vain että laitettiin vaan meidän pikkusäästöt (?!) haisemaan. Ei me sisaruksia ja mummoja useammille jättivoitosta kerrottaisi. Jos joku sukulainen lukee tätä, me annettaisiin teille kaikille 10 000 euroa. Älkää kuitenkaan pyydelkö enempää.

Autot vaihtuisi pihasta. Ostettaisiin kolme kaksiota Töölöstä lapsia varten, sitten kun ne niitä tarvitsee. Tai kolmiota. Tai neliötä. Hyviä sijoituskohteita joltain iki-arvokkaalta alueelta. Mökki Lapista ja loma-asunto jostain lämpöisestä. Sitten pitäisi kai sijoittaa rahastoihin tai muihin mistä en ymmärrä.

Paradise Islands. Kuva täältä
 
Mauritius. Kuva täältä

***
Sitten mä meinasin nukahtaa. Ja muistin että vaikka olisin kuinka rikas, seuraavan yön yövalvominen nuhanenän kanssa mun pitäisi kuitenkin itse hoitaa. Ja haluankin hoitaa. Haravoidakin haluan itse pihalla, kun se on niin rentouttavaa puuhailua. Multasta ja sotkuista. Ja vaikka pussittaisin vaatekaappini kierrätykseen ja uusisin sen High Fashionilla, haluan silti säilyttää likaiset kotiverkkarini. Ne mihin pieni käy pyyhkäisemässä nenänsä ohi mennessään. Mä olen oppinut niin pihiksi, että mikä tässä nyt muuttuisi. Meillä on jo kaikki mitä me halutaan ja tarvitaan.

4 kommenttia:

 1. Hohoo. Mahtavaa!

  On muuten tälläkin käynyt mielessä mauritius ja seychellit. Ja tietty polynesia!

  Sitä lottovoittoa odotellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Polynesia, sinäpä sen sanoit!

   Tämä suunnitelma alkaa kuulostaa niin hyvältä, että pitää varmaan kuitenkin aloittaa säännöllinen lottoaminen :D

   Poista
 2. Meillä oli lauantaina sama kuvio: kasilta äkkiä ärrälle kertaamaan, että kuinkas se lottoaminen tapahtuikaan. Ysiltä aloin varovasti pyöritellä, mitä tekisin voittopotilla (en toki miljoonilla, vaan niillä inhimillisillä 5- tai 6-numeroisilla summilla, jotka ajattelin voittaa). Ajatus lähtikin aika äkkiä lentoon ja remontti-, luksus- ja lainanmaksusuunnitelmat oli pian valmiit. Luettelin ne miehellekin tarkoittamaani totisemmalla äänensävyllä. Kymmeneltä olin jo ihan varma, että nyt napsahtaa potti kohdalle, mutta kyllä mä silti varmaan meen maanantaina töihin.

  No, meillä oli 2+1, ja tarkemmin ajateltuna kaikki mitä me halutaan ja tarvitaan.

  ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvoin päästän itseni näin pitkälle suunnittelemaan, mutta lauantai-iltana se hetken tuntui tosi realistiselta! Täytyy nyt toivoa, että ne oikeat voittajat osaavat käyttää summansa yhtä hyvin kuin me :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!