lauantai 1. marraskuuta 2014

Pyhiä asioita

Meillä lähinnä isovanhemmat ovat hoitaneet uskontokasvatuksen. Tai oletan näin. Olen pitänyt itse hyvin matalaa profiilia näiden asioiden suhteen ja vähän pelännyt vanhempieni uskontosyöttöä, mutta nyt lasten ollessa 10-, 7- ja 2-vuotiaita, ei mitään mullistavaa ole ilmennyt.

Nyt pojan ekaluokan opettaja hoitaa tätä osuutta. Ja on kyllä onnistunut syötössään. "Ollaan äiti turvassa, kotona ja koulussa!" Poika laulaa virsiä ulkomuistista ja on kysellyt kotona virsikirjan perään. No, meillä ei sellaista satu olemaan, mutta olen ohjannut googleen, sieltä löytyy. En ole varma mitä tästä kaikesta ajattelen.

Kysyin Halloween-viikonlopun suunnitelmia koko perheelle, ja poika meinasi näin: "Herkkuja, pelottelua, ristejä ja paaaljooooon pyhiä asioita!"

Ristit ja pyhät asiat on tältä erää hoidettu hautausmaalla pyhäinpäivän kunniaksi appiukon haudalla. Jatketaan pelottelulla ja herkuilla! Hyvää Halloweenia ja pyhäinpäivää!2 kommenttia:

  1. Meilläkin poika ekan seurakunnan kerhovuoden aikana halusi pari kertaa siunata ruoan ja innostui aina kun pääsi kirkkoon miehen serkun kanssa. Nyt ei suostu menemään kirkkoon millään. Nyt on tyttö samassa seurakunnan kerhossa ja jännityksellä odotan mitä se tuo tullessaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin tämä kyseinen poika oli 5-vuotiaana vuoden seurakunnan kerhossa. Silloin ei suostunut näistä asioista puhumaankaan. Nyt selvästi on kiinnostuksen kausi. Tai opettaja on taitava ujuttamaan asioita päivään. Isosiskolla ei ole koskaan laulettu virsiä tai luettu ruokarukousta koulussa, joten opettaja-kohtaista kyllä on... Meitä tuo ei niin haittaa, mutta muutama vanhempi on vähän närkästynyt :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!