keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Tiramisukakku & Babyshowerit

Meillä on tyttöporukassa perinteisiksi muodostuneet Babyshower-vauvakutsut. Ensin nyyttärihenkisesti herkutellaan (tekstin lopussa herkullinen resepti!) ja jutellaan kuulumiset, sitten on ohjelman aika. Panoksena on pienet kuohuviini-pullot, piste per lähin arvaus, pullo per piste. Kilpailuhenkisten on pakko saada pisteitä! Omat arvioni ovat olleet aika kehnoja viime vuosina, mutta viime kierroksella saldoni oli kaksi pulloa, lurps. Alkoholi ja raskaus, tiedetään, mutta voitot jokainen säästää omiin sopiviin hetkiinsä.
 
Arviolajit ovat:

Tulevan vauvan syntymäpäivä
Tähän otetaan avuiksi laskettu aika ja mahdollisen edellisen lapsen syntymäaika. 

Vauvan syntymäpaino
Tässäkin vihjeinä oma ja miehenkin syntymäpaino, mahdollisen edellisen lapsen syntymäpaino. Vähän sinnepäin.. 3290g.. 4150g?

Vauvan syntymäpituus
 ..samat kuin edellä.

Äidin vatsanympäryksen mitta
Tämä se vasta hauska on! Oma siskoni kielsi omissa kutsuissaan tämän. Viisas. Meille se on kuitenkin aivan ehdoton laji. Mittaa ei saa hahmotella itsellään, vaan pitää lahjanauhalla arvioida. Joka kerran mennään täysin metsään, joskus onnistutaan paremmin. Ja aina naurattaa.

Seuraavien vauvakutsujen tähti
Lopuksi salaiset arviot seuraavasta vauvakutsujen tähdestä. Lappuset pussitetaan ja avataan seuraavalla kerralla. Jonkun kerran on tiedossa tuleva äiti jo ollut, joten silloin arvotaan vaikka tulevan pikkuisen sukupuolta. Kannattaa kuunnella ystäviä ja heidän elämäntilanneselostuksiaan sillä korvalla, jos saisi vinkkiä. Omat hetkeni kutsujen tähtenä ovat nyt ohi, vaikka hedelmällisiä vuosia vielä riittäisikin!

Kuva otettu valokuvasta. Omien kutsujeni mittatarkastus vuodelta 2012. Yli arvioitu!
Lopuksi äitiä lahjotaan ja joku koostaa kuvakansion tähdelle. Viime viikonlopun kutsuilta jouduin jäämään kotiin toipilaamme takia. Onneksi sain konferenssipuhelun ja sain esittää arvioni ja veikkaukseni, mukana tälläkin kertaa siis! Tulokset selviävät sitten toukokuussa kun pienoinen syntyy. Pistetaulukko kasvaa taas. Olin ehtinyt leipoa kakun kutsuille, nyt se jäi kotiväelle syötäväksi. Talletan sen tänne, sitä on varmasti tarjolla lähitulevaisuuden juhlissa, sen verran hyvää oli.

Tiramisukakku

Pohja:
1 pak (185g) keksejä
2 rkl voita tai margariinia

Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 prk ( 2 x 200g) maustettua tiramisu-rahkaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl vahvaa kahvia
 
Koristelu:
esim. kaakaojauhetta, tomusokeria, suklaata..
**
Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan (22cm) pohjan kokoinen pala. Murenna keksit esim. monitoimikoneessa. Sekoita niihin voisula. Taputtele muruseos vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 min. Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja sokerit kulhossa. Sulata puristetut liivatelehdet kiehuvan kuumaan kahviin. Kaada seos ohuena nauhana rahkan joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää kerma.
Kaada täyte pohjalle. Peitä. Hyydytä kakkua jääkaapissa n. 4 h tai yön yli.
Irrota kakku veitsellä vuoasta ja siirrä alustalleen. Sihtaa kaakaojauhe päälle ja koristele. 

2 kommenttia:

  1. Mä en ole koskaan ollut ja tekis niin mieli olla mukana sekä järjestämässä!! Ja nyt mä haluan tota kakkua ja kupin kahvia =DDDD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on sit pakko bongata joku raskaana oleva kaveri.. tai saada kutsut itselle!
      Ja toi kakku.. oli hyvää. Söin 3/4 itse. Maiskis.. :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!