torstai 5. kesäkuuta 2014

Perhepäivähoitoon!Meillä oli eilen alkukeskustelu kotona syksyä varten. Koska meidän asuinalueella ei ole vapaita päivähoitopaikkoja syksyksi, eikä 10-15 kilometrin ajot eri taajamiin aamuin illoin työmatkoilta poiketen ole järkevä vaihtoehto, olemme onnellisia saatuamme hoitopaikan toivotulta, tutulta perhepäivähoitajalta. 

Pienestä ryhmästä, hyvältä hoitajalta on hyvä ponnistaa, kun on pieni. Pieni lapsi, pieni ryhmä. Sama kokemus oli isompien kanssa, hekin olivat perhepäivähoitajan huomassa ensimmäisen vuoden. 

Keskustelu sujui odotusten mukaisesti, hoitaja on ihana ammattilainen. Hoitajan pitkien vuosilomien ja työajantasausten vuoksi varahoitopäiviä ryhmän lapsille tulee melkoisen paljon läheisessä päiväkodissa. Se onkin ainoa jännitykseni aihe. Toivottavasti nämä "ylimääräiset" lapset otetaan reilusti rakastaen vastaan. Nimimerkillä Huonoa kokemustakin on.

Niin, ja hoitaja toimi ammattimaisesti, eikä lähtenyt yleiselle jaarittelulinjalle: "Voi kun sää oot vielä pieni.. kuinka te raaskitte hänet vielä laittaa hoitoon. Äitiä sää vielä tarvitsisit ressukka." Nimittäin siitäkin on kokemusta. Se päivittely särkee sydämen, sillä ei hoidon aloittaminen koskaan helppo päätös ole.

2 kommenttia:

 1. Ihana perhepäivähoitaja! Ja että on asenne kohdillaan!
  Itseäni ainakin ärsyttää nuo jaarittelut ja kauhistelut päivähoitoon laittamisesta, asiahan ei loppujen lopuksi kuulu kenellekään muulle.
  Itselleni oli jokseenkin todella suuri kynnys aikoinaan laittaa kuopus päiväkotiin (kauhistus sentään, kolmevuotiaana) ja kommenttia tuli tietyiltä tahoilta siitä, että lapsi pitäisi hoitaa itse kotona ja miksi hankkia lapsia yleensäkään jos ei niitä JAKSA hoitaa itse. Joo-o. Mutta päiväkodissa oli niin ihana henkilökunta ja kun juttelin hoitajien kanssa sain niin kannustavia kommentteja ja tiesin tehneeni oikean päätöksen. Ja tuo päiväkoti oli kyllä unelmapaikka, jota kaipaamme edelleen ;)

  Kylläpäs minä jaarittelen täällä kommenttipuolella ;) Mutta ihanaa, että saitte lapsen tutulle hoitajalle, saa kulkea syksyä kohti luottavaisin mielin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kun kommentoit, kiitos siitä :D

   Lasten hoitojen alku on ollut itselle aina kova juttu, mutta ehkä se kolmannen kohdalla ei käy tunteisiin samalla lailla. ..tai se nähdään syksyllä ;) Ja sehän on jokaisen oma asia, mitä ja milloin näitä päätöksiä tekee, mutta aina jollain on mielipide, valitettavasti. Päivähoidon työntekijät (myös minä :) ) näkevät paljon ja ovat aina valmiita kommentoimaan.

   Näillä mennään ja just näin on meille ok ja hyvä :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!