tiistai 14. lokakuuta 2014

Heureka!

Meilläpäin vietetään tällä viikolla syyslomaviikkoa koulusta. Itsellä on ilo ja kunnia olla lasten kanssa alkuviikko, mies sitten loppuviikon. Heureka oli pyörinyt mielessä jo pidempään - siis sinne! Edellisestä omasta käynnistä siellä on ainakin 10 vuotta, kun ennen omia lapsia kävin siellä pienen kummitytön kanssa.

Kaksi asiaa jäi päällimmäisenä mieleen maanantaisesta käynnistä. Yksi: ihana henkilökunta. Kaksi: Koska sinne on riehumahoplop-osasto tullut?

Näyttelyiden seassa kierteli työntekijöitä, jotka ihanasti ottivat kontaktia minuun kun työntelin ihan-kohta-kaksivuotiasta rattaissa. Sain kattavan esittelyn pienimmäistä kiinnostavista tutkimusjutuista ja vempeleistä. Ja ihailuseuraa hänen kokeillessaan kehitykselleen sopivia juttuja. Kiitos kahvihuoneeseen!

Lasten Heureka olikin koululaisryhmien valloittama riehuma-areena. Wau. Mielessä oli rauhallista tieteen tutkimusta ja pähkäilyä, vaan palloja lenteli joka suunnasta. Tiedettä ja tutkimusta nekin. Me liuettiin sieltä aika äkkiä kun lapset olivat kivoimmat kokeilleet. Kaipasin rauhallista tutkimusympäristöä, tilaa ja aikaa ihmetellä koululaisteni kanssa. Tai no, kuka käski tulla syyslomaviikolla koululaisbussien kanssa samaan aikaan.

Näyttelyt olivat taas kaikki mielenkiintoisia. Ihana oli, että tallella oli oman lapsuuden ja nuoruuden parhaat jutut: maapallo, josta sai kuunnella eri kieliä kuulokkeilla, piikkimatto ja se jättipöytä kahvikuppeineen. Kuka muistaa muita?

1 kommentti:

  1. Piti vielä lisätä, että 9kk siskonpoikakin huomioitiin. Emme tulleet ajatelleeksi että hänelläkin oli katsottavaa ylhäälläpäin: Valoja, värejä muotoja. Siis 0-99 tiedettä, tutkimista ja ilmiöitä :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!