torstai 23. lokakuuta 2014

Hoitokuulumiset

Kyllä sain taas tänään muistutuksen siitä, millaista on olla vanhempi kuulumisten äärellä. Suhteessa omaan työhön siis. Joskus asiat vaan voi tulkita väärin. Nielaisut, sanapainot, auktoriteetti ja oma verensokeri vaikuttaa herkkään vanhempaan. Mitä tahdot sanoa - väännä rautalangasta ja sano suoraan. Onko tämä päivittelyä vai onko kaikki hyvin ja oli normipäivä?

Pienin hoidosta: "On pitänyt jo pitkään kysyä että syökö teidän tyttö iltaisin kotona mitään? (vakavana) Kun hän syö niin isoja annoksia aina täällä, viisi perunaakin tänään." (edelleen vakavana).

Oma ensi tulkinta oli vähän jännä, kuulosti kuin meillä ei kotona annettaisi tarpeeksi ruokaa. Että ahmisi sitten hoidossa.

Sitten alkoi selittelyni. Joo saa ruokaa kotona, joo lämmin ruoka ja iltapuurokin! Kyllä, kyllä! On ollut aina kova syömään. Ja puuroja syö innolla. Isommat on aina nirsoilleet, pienin ei. Ja kun sä teet niin hyvää ruokaa. Joo kyllä se syö. Keitoista tykkää. Makaronit jättää syömättä. Seli seli seli.

Kunnes heräsin. Buahahhaa haaa hihhii. Miten mä tän otin tosissani? Mähän pölisen vastaavia juttuja töissä. Joskus aiheesta, joskus tunnelman vuoksi.

Ja vasu-lomakkeeseen voi sitten kirjoittaa: Syö hyvin. Ei nirsoile.

Eli kaikki on ihan hyvin.


Olen mä silti vähän närkästynyt - antaa lapsen syödä.2 kommenttia:

 1. Mäkin olen huomannut itsessäni ihmeellisen herkkänahkaisuuden lapsista tulleen palautteen suhteen. Itse saan sanoa hoitajalle, että on vähän hevi uhma tällä meidän tytöllä meneillään, mutta kun toinen hoitaja virnuili toisella kertaa ystävällisesti, että "taitaa olla vähän uhmaikää", kaikui sanat korvissa kuumina koko päivän. Että mitäs se nyt siinä arvostelee, ja eiköhän se tykkää meidän lapsesta. Ihan tyhmää! :D Oikeastihan se oli ihan kevyttä ja tietenkin ihan totta ja hyvä havainto. :D

  Tuli yhtäkkiä kauhea tarve tässä kehua, että meidän uuden päiväkodin aikuiset on kyllä muuten tosi ihania ja lapsemme huomioon ottavia! Uskaltaisikohan sitä antaa oikein palautetta niillekin? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, sait justiin mun ajatuksesta kiinni! Juuri näin!

   Kiva että teilläkin on kivat aikuiset. Positiivisuus lisää positiivisuutta vai miten se oli - siis go for it!

   Poista

Kiitos kommentistasi!