torstai 5. syyskuuta 2013

"Äiti ei nyt ehdi lukea, ota Ipad?"

Nyt läjähti kokeiluun Lasten Satukirjaston Ipad-versio. Mitä häh?

Olen ollut Buzzador jo useamman vuoden, testaillen kaikkea mahdollista kosteusvoiteista kyniin. Kokemukset tuotteista ovat olleet ihan buenoja. Ennakkoasetus oli hienoisesti negatiivinen, sillä olen vannoutunut satujen lukija lapsille. Kyseessä on Lasten Oma Kirjakerhon uusi tuote. Olemme kuuluneet joskus tähän kirjakerhoon ja hyllyssä on komea rivi näitä kirjoja.


Kampanja oli suunnattu 0-6-vuotiaille lapsille, joita meillä on pian 9kk vauva ja 6-vuotias poika. Lisänä pian 9-vuotias tyttö. Meillä luetaan paljon, sylissä istutaan ja vanhempi lukee. Käymme kirjastossa usein, aiemmin kotimme eteen jopa pysähtyi kirjastoauto! Lähinnä luemme tällä hetkellä iltasadut, joita kolmasluokkalainen lukee itse, mutta haluaa kyllä usein tulla kuuntelemaan eskarilaisen satua. Aiemmin kirjat olivat lyhyempiä kuvitettuja satuja, mm. Mikko Mallikasta ja muita kirjaston aarteita. Viime vuoden aikana lukemistoon ovat tulleet kertomakirjallisuus, joissa ei joka sivulla kuvia olekaan mm. Risto Räppääjää ja paksuja Muumi-kirjoja. Tämähän on sinänsä hienoa, sillä se lisää lapsen auditiivisia kuuntelutaitoja. Vauvan kanssa katsotaan kuvakirjoja, ja hän on hyvin kiinnostunut niistä.

Isosisko kääntelee sivuja pienelle iltakylvyn jälkeen

Hämmästykseksi Satukirjaston sadut ovat kaikki Disneyn-satuja. Ei siinä sinänsä mitään, poikaa kyllä kiinnosti Cars-sarjan sadut, joita kuuntelikin paljon. Satukirjastosta löytyi puuhanurkkauskin, jossa on palapeliä ja muuta kivaa puuhattavaa. Ipad on meillä kovassa käytössä, äiti Facebookkaa ja molemmat vanhemmat lukevat Helsingin Sanomat Ipadiltä joka päivä, mutta lapsia suojaa salasana, sillä laite olisi muuten koko ajan käytössä ja muu elämä kyllä unohtuisi. 


Isoveljen kanssa satuhetkellä
Sinänsä kiva idea, että valmiiksi luetut sadut löytyvät helposti. Perheissä, joissa kuunnellaan valmiiksi luettuja satuja, tämä sopii varmasti hyvin. Pitkillä automatkoilla voisin kuvitella tämän olevan kiva! Meillä kokeilujakson aikana tällä täytettiin "Mul ei oo mitääääään tekemiiiissttääää"-hetket, ja kolmasluokkalainenkin oli kiinnostunut kuulemaan vanhoja lempisatujaan. Vauvoille suunnatut eläin-ääntelee-sadut olivat kivoja, mutta lähinnä hän halusi maistaa ruutua. Kävipä niinkin, että rauhallinen sadunlukijan ääni päivälevon aikaan sai äidin rentoutumaan avainunien tasolle, ja se on hienoa se! 

En kuitenkaan lähtisi omalle perheelle maksamaan tästä palvelusta. Kuluneen kolmen viikon aikana Lasten Satukirjasto-aplikaatio joutui unohduksiin ilman muistuttelua sen kuuntelusta. Näin meillä.

** Buzzadorina sinulla on mahdollisuus päästä kokeilemaan ja kertomaan, mitä pidät erilaisista tuotteista ja palveluista. Kun pääset kokeilemaan tuotteita ja palveluita sinun tarvitsee vain kertoa niistä ystävillesi, joko kasvotusten tai sosiaalisen median välityksellä sekä raportoida kokemuksesi tämän jälkeen meille. Buzzadorina toimiminen on sinulle ilmaista ja vie sinut ja ystäväsi moniin jännittäviin kohtaamisiin uusien tuotteiden ja palveluiden parissa.**

3 kommenttia:

  1. Mmm, kirjat, on ihana tunne, kun saa uuden kirjan... En ole vielä valmis tämmöiseen. Vauvalla on ihana paita! :)

    VastaaPoista
  2. Kirjat, niinpä! Pysäytetään teknologiakehitys tähän :D

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!