tiistai 17. syyskuuta 2013

Syysvalmisteluja

Kompostinhoito taitaa olla jotain salatiedettä. Isäni on käynyt aina kahvittelureissun 
yhteydessä seurailemassa lehtikompostimme tilaa. Yleensä hän pyörittelee päätänsä ja neuvoo monta kikkaa. Lähes koko kesän komposti oli liian kuiva, siellä asustivat muurahaiset ja jonkin sortin siivekkäät kärpäset. Vettä letkulla ja kastelukannulla. Ja paljon. Ötökät hävisivät, toimi siis. 
Viime viikolla vein kompostille ruoaksi omenankuorima-ainesta. Toivottavasti komposti tykkää. Viikolla tutkailin ilmaisjakelumainosten syötämää tulvaa kanerva- ja callunatarjouksista. Laitoin miehen kauppaan kuvallinen mainos kädessä, Calluna 0,95 sent/kpl. Kahdeksan Callunaa on nyt istutettu ruukkuihin. Tuntui vähän oudolta, istutin niitä nimittäin hirmu lämpöisenä hetkenä lauantaina. Ajoissa tänä vuonna!Nyt saa talvi tulla. Let it snow!

Kotimme kattoa ei ole puhdistettu kahteen vuoteen, mutta nyt se on puoliksi tehty! Hurraa!

 Aiemmin kirjoittelin aikeista talvehdittaa pelargonit. Niiden nimi on muuten pelargoni, ei pelargonia, tieto hyppäsi silmille jostain puutarhapalstalta. Mieleeni piirtyy mummojen koteja, joissa pelargonit ovat sisällä kesät talvet, mutta näin ystävälläni niitä myös sisällä, eikä se ollut lainkaan hassumman näköistä. Päätin kokeilla itsekin. Tällä hetkellä ne voivat vielä hyvin, kukat voimissaan ja lehdet tuuhean vihreät. En ole keksinyt niille vielä tarpeeksi valoisaa paikkaa talveksi, mutta mietinnässä on. Mielenkiinnolla odotan miten niille käy, vai joutuvatko onnettomat pois silmistäni kovinkin pian. Testing testing. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!