sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Lapset kokkaavat- banaanileivät ja suklaakakku

Master Chef Junior tai ei, lasten kokkikirjat ovat ihania. Tällä hetkellä kirjastosta lainassa Mauri Kunnaksen Tassulan iloinen keittokirja. Näitä voi tehdä jo pienenkin lapsen kanssa. Tänään aamiaisen ja lounaan välipalaksi kolmasluokkalainen valmisti itse Banaanileivät ja Supertahmaista suklaakakkua.
Banaaneja voi laittaa reilummin, meitä arastutti niiden käyttö. Hyvää!

Banaanileivät
4 viipaletta (neljän viljan) paahtoleipää
hieman voita tai margariinia
2 suurehkoa banaania
siirappia (me laitoimme hunajaa)
kanelia

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Paahda leipäviipaleet leivänpaahtimessa pienellä teholla ja levitä ne leivinpaperoidulle uunipellille. Voitele leivät voilla tai margariinilla. Kuori banaanit ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi. Lado banaaniviipaleet leiville. Valuta ohuena norona päällimmäiseksi hieman siirappia ja ripottele pinnalle kanelia. Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.


Supertahmainen suklaakakku
100g voita tai margariinia
3dl sokeria
2 munaa
1 1/2dl vehnäjauhoa
4rkl kaakaojauhetta (tummaa, ei siis kaakaojuomajauhetta)
1tl vaniljasokeria
pikkuriikkinen ripaus suolaa

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sulata voi tai margariini ja anna jäähtyä hieman. Lisää sokeri ja munat. Sekoita munien rakenne rikki, älä vatkaa. Lisää loput aineet ja sekoita - älä edelleenkään vatkaa. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi (me emme tehneet vuokaan, vaan silikonisiin muffinivuokiin.) Paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Älä paista liian kauan, on tarkoitus, että kakku jää tahmeaksi. Jos haluat, voit koristella kakun ennen tarjoilua tomusokerilla.


Mmmm.. Kiitos kokille :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!