sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Allergiaa


9kk tyttärellämme on maitoallergia. Kaksi viikkoa sitten prick-testeistä löytyi myös reaktio kananmunalle. Tämä oli täysi yllätys, mielessäni ei ollut käynytkään kananmunalle reagoiminen. Atooppisen ihon kanssa on aina jotain nyppyä ja näppyä näkyvissä, en edes etsinyt sille muuta selitystä. Vauva reagoi kananmunalle kuitenkin jopa enemmän kuin maidolle. Maito-allergia oli veljelläkin, sen kanssa pelaaminen on tuttua.

Vauvan omat soseet matkalla pakkaseen
Olen antanut hänelle kananmunaa sormiruokana naposteltavaksi ja omassa suolattomassa makaroonilaatikossa on kanamunaa. Lääkäri oli sitä mieltä, että voin jatkaa samalla lailla, kun oireet ovat lievät. Siedättää. Mutta miksi se tuntuu niin hurjalta. Ehkä siksi, koska olen eksynyt suomi24-sivuille lukemaan kokemuskeskusteluja? Tieto lisää tuskaa. 

Maito- ja kananmuna-allergiat menevät yleensä muutamassa vuodessa ohi.  Tiedän, tiedän, anaflyktinen shokki on kaukaa haettu vertaus pieneen taivepunoitukseen. Kananmunaa on kaikessa. No ei tietenkään oikeasti, mutta rakastan velloa epätoivossa ja negatiivisuudessa. Kun jokin rajoite tulee elämään, ei ajattelekaan muuta. Laatikkoruoat, lihapullat.. leivonnaiset, pannukakku, letut.. Kaikki lastenkutsut. Entä 1-v kakku! 

Tässä tämän aamun elämänhuolia. Aika pieniä :D 
Mukavaa sunnuntaita <32 kommenttia:

  1. Siellä Maikkarin makuja-sivustolla oli hyvännäköinen ohje munattomalle kakkupohjalle. Päälle marsipaania tai vaahtokarkkimassaa... :P

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa houkuttelevalta! En nyt kuitenkaan löydä tuota ohjetta? Mutta todennäköisesti herkkunipona äitinä Pienoinen saa tyytyä muumi-keksiin synttäreinään :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!