keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Missä kolmas nukkuu lomalla?

Kävimme lomailemassa Saimaalla. Kolme lasta on kiva, näppärä lasten lukumäärä, perusautoon mahtuva, mutta hotelliin liian iso. Vai? Hotellimme varaus oli perhehuone (2 aikuista ja 3 lasta, joista yksi on alle 4-vuotias). Tarkassa huonekuvauksessa oli vuoteet 2+2 ja lisävuode. Kuulosti hyvältä, valittiin se. Hotellilla selvisi, että tämä käytännössä tarkoitti parisänkyä vanhemmille ja avattavaa 120 cm vuodesohvaa koululaisille (mitä jos ne olisi kookkaita yläasteikäisiä??), ja esitteen sanoja kopioiden suoraan: "alle 4-vuotias nukkuu vanhempien välissä"

Mitä jos ei nuku vanhempien välissä? Meidän pienoinen on aina viihtynyt omassa sängyssään, omassa rauhassaan. Matkasänky olisi ollut pop, mutta luotimme perhehuoneeseen ja siihen lisävuoteeseen. Joka olikin niille isommille lapsille. Mikä perhehuone se on? Selvitin tätä respaan useamman kerran. Nukuttiin lopulta jotenkin päin. Note to self: pay extra super hyper attention huoneratkaisuihin. Eikö syntyvyyden pitäisi nousta tässä ikääntyvässä maassamme? Tosi houkuttelevaa reissata. En olekaan aiemmin kiinnittänyt huoneratkaisuihin huomiota, koska aiemmin me oltiin sopiva 2 plus 2-perhe. 

Holiday Clubin kylpyläosasto ei ollut mikään hitti, joskin nautin kylpylän "sallivasta valaistuksesta", joka oli lähes pimeä! Mutta hei, miksi venäläisillä naisilla ei ole selluliittia? Tosi, tosi, tosi epäreilua. Melko paljon idän rahaa ja turisteja oli tosiaan liikkeellä. Kuinka vaikeaa on ymmärtää selkokielistä lausetta: "Ennen altaaseen menoa peseydy, kastele hiukset ja poista meikit." Suomeksi, englanniksi ja venäjäksi. Joka seinässä. Ja silti. Luomiväripaakut ja jättihiukset altaalla. Hyi minä, huono asenne. One big happy world.  

Valittaminen lisää valittamista. Oli siellä kivaakin! Henkilökunta oli ystävällistä ja paikat siistejä. Ja Lappeenranta. Ihana kesäkaupunki. Ihana!

Kolme matkalla. 
Green tea & Saimaa
Angry Birds-puisto tarjosi rohkealle
aikuisellekin hyppyhetkiä


2 kommenttia:

  1. Musta toi "peseydy ennen altaaseen menoa" sivuutetaan tosi sujuvasti tätä nykyä ihan tavan uimahallissakin. Eikä ole kyse edes mistään lapsista tai teineistä vaan aikuiset naiset ihan pokkana pistää bikiniä päälle jo pukuhuoneessa ja sitten pienen kastautumisen jälkeen suoraan altaaseen. WTF??!! En kans tajua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta on. Onkohan se välinpitämättömyyttä vai kovaa luottoa kloorin bakteereja tappavaan vaikutukseen..!

      Poista

Kiitos kommentistasi!