maanantai 14. heinäkuuta 2014

Ostacitroenpenan kaasujalka

Semmoinen maanteiden peltinen poliisikamera räpsähti tänään. Olen aina vähän miettinyt, että huomaako sen välähdystä ja nyt totean, että kyllä huomaa. Ensimmäinen ajatus oli "Voi ei, oon just menossa shoppailemaan! No se sakkohan tulee vasta myöhemmin, voin tuhlailla". Toinen ajatus oli "Voi *******. Miltähän mä näytin kuvassa?"

Ne olisi toiset sakot autoilijan historiassani 15 vuoden ajalta. Ensimmäiset tuli vuonna 2001 Hoasin eli opiskelija-asuntojen parkkipaikalla Malminkartanossa. Parkkisakko. Äidin ja isän autoa lainatessa, yhden yön parkin aikana. Muut asukkaat ne asuttivat autojaan niissä ruuduissa viikkoja ilman parkkikiekkoja. Että pitipä sattua.

Kotiin tultua lähdin lukemaan suomi24-palstaa sakkojen summista ja ylinopeuden määristä. Pitkä ketju ylinopeuksien mässäilyllä ja sakkojen välttelykeinoilla ottivat päähän. Voi juma mitä idiootteja. "Ostacitroenpena", "TeppoS" ja "Kuvaaja3"-nimimerkit, toivottavasti olette ottaneet opiksi vuodelta 2005 (keskustelujen päiväys) ja ette enää vaaranna meidän muiden matkaa.

Mies meinasi, että saan vain huomautuksen nopeusrajoituksen ja ajamani nopeuden mukaan. Samapa tuo, turvallisuus ennen kaikkea. Katsotaan kutsutaanko mua piankin tunnustamaan. Kotimatkan vaatekaupoilta ajelin vakionopeussäätimen ja rajoitusten mukaan tasan 80km/h ja koko matkan ärtynyt rekka väläytteli valojaan perässäni. Miten tässä nyt sitten pitäisi ajaa?

Kuva täältä


2 kommenttia:

  1. Mä sain tiistaina parkkisakon kun kiekko oli heilahtanut väärään kohtaan ikkunalle laittaessa. Kyllä otti päähän. Mies käänsi asian hyväksi kun sanoi, että nyt SAA ostaa tosi paljon alemyynneistä juttuja, että saa sakkosumman säästettyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lohduttava logiikka, hyvä mies :D Onneksi on alet!

      Poista

Kiitos kommentistasi!