torstai 17. heinäkuuta 2014

Suunnitelmia mustikassa


Olen yleensä kerännyt mustikat vanhempien aidan ulkopuolen metsistä, mutta nyt taisin vihdoin löytää mustikkapaikan täältä meiltä päin. Eikä kukaan muu ollut ehtinyt ennen. Mustikoita ja mansikoita voi toki ostaa kaupasta ympäri vuoden, mutta niiden poiminta ja pakastaminen kuuluu sarjaani Kätevä-emäntä hoitaa homman. Vaikka itikat söivätkin itsensä täyteen oikealla hyökkäyksellä.

Lapset keksivät uuden kesäherkkunsa: mehujäärasioihin mehun sekaan mustikoita, pilkottuja mansikoita, kiwiä... pakastus ja herkuttelu. Talvella marjoja puuroihin, smoothieen tai sellaisenaan. Metsässä ja pakastuksen lomassa tosin itse näin silmissäni eri valikoiman juomia. Kesäinen mansikkamargarita on yhtä hyvää talvellakin. Vaan mitä vastaavaa supermarja-mustikasta? (Taidan kaivata rentoutusta..?)

2 kommenttia:

 1. Jääköhän metsään yhtään mustikoita mulle kun meen vasta viikonloppuna keräämään. Kun noi mansikatkin on tänä kesänä vähän kortilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on jännä juttu, itsekin menen mustikkaan keruuastiat muovipussissa piilossa, jottei mustikka-apaja paljastu!
   Toivottavasti teillekin riittää, eri paikassa jos ei muualla. Mansikoiden kilohintoja olen seuraillut, mutta niitä on oltava talvea varten, oli hinta mikä tahansa :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!